Ignorantes estrena el videoclip de la seva cançó “Europa ens mira”. Un videoclip creat de la mà de l’Enric Nogueras, que ha estat possible gràcies al suport de Cases de la Música.

 

“Europa ens mira” és el nou single d’Ignorantes. Des d’una perspectiva irònica i satírica repassa els tòpics del Procés que han marcat l’actualitat dels últims anys a Catalunya. El videoclip comença amb l’arribada d’una comitiva europea dirigida per l’Espartac Peran que intenta explicar-los la situació del país, sense gaire èxit.

Ignorantes és un grup de música creat a Catalunya, a la comarca del Maresme. El seu estil musical és ben variat, passant pel reggae, latin o rock, entre molts d’altres. La banda la formen 9 músics, tots amb experiència amb altres formacions i projectes. Dani Novo (bateria), Marc Vigatà (baix), Carles Duart i Oriol Albet (guitarres), Carles Carmona (teclat), Arnau i Albert (vents), Ferran Amatller i Miquel Esquerra (veu).

El grup combina temes propis i alguna versió on no hi falta la imaginació per fer riure amb les seves lletres. Tot això, sumat a la seva imatge desenfadada, divertida i esbojarrada, porta a la banda a connectar ràpidament amb el públic, sempre agraït de passar una bona estona ballant i rient conjuntament.

El grup es va formar el 2007, de la mà de Valentí Waisbord, Pau Vilà i Miquel Esquerra, membre encara al capdavant de banda a l’actualitat, com a vocalista. No va ser fins al 2010 que van treure la seva primera maqueta “Lo intentan”, amb pocs recursos i amb la il·lusió de començar a mostrar a la gent les seves esbojarrades idees. L’any 2012, després de diferents moviments en la formació de la banda, presenten “Bodas, Bautizos y Comuniones” i tot seguit, el 2013, “En Almíbar”, EP que ajuda a la banda a fer un salt i tocar per diferents escenaris del territori.

Amb l’objectiu de seguir fent passos endavant, decideixen ampliar la banda amb la secció de vents i, el 2016, treuen “Ruta Party Sow”, un disc que mostra un canvi majúscul i tota l’energia de la nova formació. Malgrat l’èxit, el juny del 2018, la banda decideix fer una parada de motors.

Actualment, després d’un descans de 3 anys, Ignorantes torna amb les piles ben carregades i ja prepara nou disc que veurà la llum el 2022.