Organitzat per l’Associació Agrària Cinc Sénies-Mata-Valldeix, el Festival 2 Terços ofereix 13 activitats de diferents disciplines artístiques, contacontes, passejades i taules rodones del 14 al 24 d’octubre, en una edició dedicada a la memòria.

 

El festival 2 Terços va néixer l’any 2021 per reivindicar els conreus i boscos, el patrimoni agrícola, forestal i cultural de l’espai agrari de la ciutat, que comprèn dos terços de la superfície urbana. Aquesta segona edició segueix amb la intenció de potenciar el vincle entre la ciutat i el seu entorn agrari, promoure’n la història, la cura, la sostenibilitat i els projectes agrícoles i culturals diversos que hi tenen cabuda, gaudint d’un paisatge que és patrimoni.

La programació tindrà lloc a set masies de l’espai agrari de les Cinc Sènies, Mata i Valldeix i abans de començar les activitats es parlarà de temes relacionats amb el territori i el món agrari

Durant els dos caps de setmana que dura el festival s’han programat activitats ben diverses com un espectacle de dansa de la Factoria Mascaró, el jazz dels mataronins Ivó Oller i Gerard Nieto, acompanyats per Xavi Hinojosa, el cantautor Jaume Arnella, la música tradicional de la gravetat de Coulomb, la projecció del film Alcarràs i la companyia Pagans que oferirà un espectacle al bosc.

Cal destacar la producció que fa el festival, “Pols de Rials”, un espectacle de música, dansa i poesia que ens convida a reconnectar amb el paisatge i aquells costums que formen part de la nostra història i els nostres orígens més rurals. En aquesta creació col·lectiva hi participa les ballarines Maria Garriga i Marta Dalmau, els músics Joan López i Litus Guilera amb la col·laboració especial de Clara Segura recitant poemes i un videomapping a càrrec de Nil Manrique.

El festival compta amb el patrocini de BOBO CHOSES i la col·laboració d’Ata Alella, La Sal del Varador, Aigües de Mataró, la Biblioteca Antoni Comas, el Celler Castellví, MicsBCN, Casa Capell, l’Escola Natura del Corredor, La Fundació Maresme, Coop Agrícola Litoral SCCL, amb la complicitat de l’Associació Jazz Maresme i la Comissió Cultural Recreativa Ermita Sant Simó de Mataró, perseguint així els Objectius de Desenvolupament Sostenible.