Les diferents associacions, sota el paraigües de la TEC (Taula d’Entitats de Cerdanyola), amb la coordinació de l’Agència de Suport i Serveis a les entitats, promouen dos dies de celebració conjunta.

Seguint amb la iniciativa impulsada en la tretzena edició de la mostra, el dissabte 8 d’octubre, a partir de les 17 h a la sala gran del Centre Cívic Espai Gatassa, es podrà gaudir del recital de poesia a càrrec de l’Associació Cultural de Cerdanyola i de la representació teatral de la mà del casal de la Gent Gran d’Oriol Batista.

El diumenge 9 d’octubre, la plaça de l’Onze de Setembre serà la seu de la Mostra d’Entitats on s’hi ubicaran una trentena de paradetes de les diferents associacions. La celebració començarà a 2/4 de 10 del matí amb la tradicional cercavila que sortirà de la plaça d’Illa Cristina, seguint el seu recorregut pel carrer Rosselló fins arribar al Passeig de Ramon Berenguer III per entrar a la plaça de l’Onze de Setembre per l’entrada situada al carrer de l’Estadi. A la cercavila hi participaran les colles geganteres dels centres educatius del barri.

A la plaça de l’Onze de Setembre hi haurà l’escenari on, a partir de les 10, les diferents entitats mostraran els seus balls tradicionals als assistents. S’hi podran contemplar danses senegaleses, malianes, andaluses, marroquines, fins a espectacles com el ball xinès i de playback. Per segon any consecutiu les entitats participants han preparat una actuació conjunta. Es tracta d’un manifest que llegiran amb l’objectiu de convidar tothom a formar part de l’associacionisme i treballar plegats per un barri i una societat més cohesionada.

Durant el matí també està previst realitzar una gincama entre totes les entitats, infants i els joves del barri, així com un guarniment de la plaça amb grulles confeccionades per l’alumnat de diferents escoles del barri, que porten incorporats desitjos. Aquests desitjos seran en clau de millores pel barri i donaran sentit a l’arbre de les entitats que van plantar l’any passat.

Per als més joves hi haurà una zona de jocs i tallers on es podrà gaudir de la pintura, els escacs, pinta-cares, trenetes, henna… a càrrec de les diferents entitats i de l’Espai Jove de Cerdanyola.

Les activitats acabaran amb un dinar de germanor a la mateixa plaça.

Les associacions participants a la tretzena edició d’aquesta Mostra d’Entitats són:

Assoc. AGIMM / Assoc. AJII / Assoc. Cultural Islàmica Annour / Assoc. Cultural de Cerdanyola / Assoc. cultural i recreativa casal del Barrio / Assoc. Cultural i Social Badenya / Assoc. de veïns Cerdanyola / Assoc. Foto Cine Mataró de U.E.C. / Assoc. Front Cultural Gitano del Maresme / Assoc. Gent gran de Cerdanyola / Assoc. Guineans i Amics del Maresme / Assoc. Hidaya / Assoc. Jama Kafo / Assoc. Jimayoor / Assoc. Montse Mompart / Assoc. Murciana Virgen de las Maravillas / Assoc. Sandaga / Assoc. Tambacounda / Casa de Andalucía / Casal Municipal de la Gent Gran d’Oriol Batista / Círculo Flamenco en Mataró / Club d’Escacs Cerdanyola / Colla gegantera mossèn Biscúter / Colla gegantera Terenci Thos i Codina / CPA Laietà / Escola Camí del Cros / Escola Camí del Mig / Escola Josep Manuel Peramàs / Espai Gatassa / Espai Jove Cerdanyola / Fundació Maresme / Grup de sardanes del projecte Síl·laba / Hermandad Nuestra Sra. del Rocio / IE Mar Mediterrània / Institut Josep Puig i Cadafalch / MAT – PES Salesians Sant Jordi.