Amb motiu de la celebració, l’1 d’octubre és el Dia Internacional de la Gent Gran, Mataró organitzarà un seguit d’activitats durant tot el mes, que inclou la lectura del manifest el dia 4 d’octubre a l’Espai Mataró Connecta.

 

Membres de la Comissió de Cultura del Consell Municipal de la Gent Gran seran els encarregats de llegir el Manifest del Dia Internacional de la Gent Gran en un acte que se celebrarà el 4 d’octubre, a les 5 de la tarda, a l’Espai Mataró Connecta. A continuació es portarà a terme la conferència “Estil de vida d’avui, salut cerebral de demà” a càrrec de la directora tècnica de l’àrea social i de divulgació de la Fundació Pasqual Maragall. Per acabar la jornada hi haurà l’actuació del grup d’Havaneres Salvador Comas.

Entre les activitats, que van dirigides a tota la ciutadania i que es portaran a terme durant tot el mes d’octubre, destaca les Rutes del Tèxtil que es portarà a terme en dos dies 8 i 15 pels llocs més emblemàtics del passat tèxtil de la ciutat i el Festival de Poesia el dissabte 22 d’octubre, a les 18 h al Foment Mataroní. Hi participaran persones grans de la ciutat que comptaran amb l’acompanyament de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM).

El 25 d’octubre, a les 5 de la tarda a la Biblioteca Antoni Comas, es presentarà el receptari elaborat també per persones grans de la ciutat amb els llegums com a base principal de les receptes amb l’objectiu de conservar aquesta memòria culinària.

Dia Internacional de la Gent Gran va ser proclamat per l’Assemblea General de Nacions Unides, a la Resolució 45/106, el 14 de desembre de 1990. La finalitat d’aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d’interès d’arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l’envelliment. La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l’estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.