Per aconseguir l’objectiu, el Govern oferirà substitutius gratuïts de nicotina a les rendes inferiors a 18.000 euros.

FONT:  Europa Press Catalunya

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat una nova normativa per a convertir terrasses, entrades i sortides de centres escolars i parades d’autobús en “espais lliures de fum”.

“Estem preparant una normativa que deixi espais lliures de fum com les entrades i sortides de les escoles, sembla que no però aquí quan estem esperant a les criatures estem moltes vegades fumant; les terrasses”, ha anunciat en una entrevista als Matins de TV3 d’aquest divendres, en la qual també ha esmentat les parades d’autobús.

Ha explicat que ha d’haver-hi un “període de transició” i que la mesura respon a l’estancament en la reducció de fumadors, que des del 2017 es manté estable sobre el 23 i 24% de fumadors sobre el total de població.

En aquesta línia, també ha avançat que la Generalitat oferirà, a partir de gener de 2023, substitutius gratuïts de nicotina a les persones amb rendes inferiors a 18.000 euros que vulguin deixar de fumar, ja que “pràcticament dupliquen o més” l’èxit d’abandonar el consum de tabac, que ha qualificat de petit.

El tractament té un cost d’uns 300 euros -pel que ha considerat que “desemborsar-los de cop, o en dues tandes, a molta gent li costarà”- i complementa l’ajuda que pot prestar l’atenció primària, centres hospitalaris i professionals del 061.

Ha recordat que el tabaquisme té “un ingredient social”, ja que les persones amb menys nivell de renda són les que més fumen, i ha xifrat entre 600.000 i 700.000 les persones fumadores amb una renda inferior als 18.000 euros.