Les convocatòries beneficien a empreses, centres de recerca, institucions i fundacions.

 

FONT: Europa Press Catalunya

La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, en declaracions al costat de l’alcalde de Mataró, David Bote, ha explicat que s’ha assignat 3.631 milions d’euros a Catalunya del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dels quals 2.611 s’han transferit a la Generalitat i 1.020 s’han executat per part del mateix Executiu central.

En concret, les més de 150 convocatòries d’ajudes ofertes pel Govern del Pla de Recuperació beneficien ja a 2.940 empreses catalanes i centres de recerca, a 1.150 ajuntaments i entitats públiques, a 475 persones i a 195 fundacions.

Aquests 3.631 milions se sumen els 1.706 del Fons React-EU destinats a finançar la despesa necessària per a respondre a la pandèmia i reforçar l’Estat del benestar i els serveis públics.

En total, Espanya ha rebut 3.100 milions en transferències i ha sol·licitat el següent pagament per valor de 6.000 milions, condicionats al compliment en el segon semestre de vint reformes i nou inversions.

Gai ha posat en valor el desplegament dels fons europeus perquè considera que permetran a la societat recuperar-se econòmicament i agafar el dinamisme i promoció econòmica que tant necessiten els catalans i catalanes, en les seves paraules.

En concret, s’ha destinat un milió d’euros a Mataró per a millorar tots els accessos als centres escolars i la seva mobilitat i seguretat, les obres de la qual començaran a l’octubre i tindran una vigència de sis mesos.