El 29 de setembre arrenca l’agenda cultural al nou espai amb un concert de la cantautora emergent Raquel Lúa.

 

El Bar del Cafè Nou va obrir les portes el passat 18 de juny en el marc de la inauguració de l’edifici del Cafè Nou. Gestionat per la Fundació CEO El Maresme amb la col·laboració de la cooperativa Clack en la dinamització cultural i comunicativa, pretén ser el primer restaurant del Maresme que combini un compromís per la inclusió laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i col·lectius amb dificultats d’inserció, amb una restauració sostenible i amb l’oferta d’activitats culturals i comunitàries per tothom.

L’eix de la cultura comunitària representa una aposta fonamental per recuperar la història i la trajectòria cultural del Cafè Nou, un lloc emblemàtic de la ciutat de Mataró que juntament amb el Pati del Cafè Nou van representar durant dècades un dels eixos de la vida social i cooperativista de la ciutat. És per això que, la Fundació El Maresme i Clack, volen consolidar el Bar del Cafè Nou com un espai cultural de trobada social, que presenti activitat cultural complementària a la resta d’actes i activitats que s’organitzin a l’edifici, i utilitzant els diferents espais polivalents de la planta baixa, el mateix bar, la terrassa exterior i ocasionalment el Teatre.

El Bar del Cafè Nou proposa per aquesta tardor i l’hivern una programació recollida i intimista. I durant la primavera i l’estiu a l’aire lliure, aprofitant el Pati, gaudint la terrassa i els dies llargs. La programació es basa en una proposta de tres línies fonamentals: L’Escenari/Off, els Vermuts Xics i l’Art/Pista.

La primera d’aquestes línies, l’Escenari/Off s’estrena el dijous 29 de setembre, a les 20:30h del vespre, amb la cantautora Raquel Lua. Ella serà l’encarregada d’inaugurar la temporada de programació cultural de l’espai. Lúa és una de les artistes emergents més prometedores de l’escena musical actual. Actualment, es troba presentant el seu últim àlbum, “Piel”, on a cavall entre diferents estils del folk, també s’obre a altres estils més electrònics i territoris inexplorats .

L’Escenari/Off aposta pel descobriment i projecció del talent emergent i local, principalment femení, combinat amb propostes perifèriques i compromeses.