Cristina Sancho portaveu de Cs a l’Ajuntament de Mataró ha assistit aquest diumenge a la manifestació de Barcelona convocada pel col·lectiu “Escuela de Todos” sota l’eslògan “Espanyol, llengua vehicular”.

La portaveu  de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Mataró, Cristina Sancho, ha assistit, juntament amb la líder de Cs, Inés Arrimadas i el president de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, a la manifestació convocada per “Escuela de Todos” a l’Arc de Triomf de Barcelona per a reivindicar que el castellà també sigui llengua vehicular de l’ensenyament. “Els que defensem el dret dels nostres fills a tenir un ensenyament en castellà i en català a Catalunya no hem pogut faltar a aquesta convocatòria”, ha manifestat.

La portaveu liberal ha remarcat la importància que per a ella té aquesta manifestació que reivindica el bilingüisme a les aules de les escoles de Catalunya perquè “hi ha moltes persones que prefereixen no patir els assenyalaments a l’escola en demanar directament que es respectin els seus drets lingüístics i la manifestació ha permès demostrar que són molts els ciutadans que volen que a les aules de Catalunya castellà i català s’estudiïn en una proporció raonable i equilibrada”.

Sancho ha assenyalat la importància d’aquest acte no sols perquè els successius governs de la Generalitat han impedit fer efectiu aquest dret sinó perquè a més “el PSC ha aconseguit deixar en res les sentències que fixaven un mínim de 25% d’hores lectives en castellà”.

El col·lectiu “Escuela de todos”, format per quinze entitats, persegueix que tots els centres educatius de Catalunya imparteixin un mínim de 25% d’hores en castellà.

Els participants es manifestaven en contra del decret de la Generalitat de Catalunya que, segons ells, manté l’espanyol com una assignatura més, però impedeix que s’utilitzi com a llengua vehicular (llengua en què s’ensenyen continguts). L’eslògan de la manifestació, a la qual, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona,  hi van participar unes dues mil persones, la majoria militants de Vox, PP i Cs, va se “Español, lengua vehicular”.