Després de la tempesta que afectà la ciutat divendres a la tarda, a causa de la qual va haver de ser rescatat un home d’un cotxe al pas soterrani del Cargol, Mataró recupera la normalitat.

A causa de l’excepcional aiguat que va partir divendres la ciutat, els Bombers de la Generalitat van rescatar a una persona de dins d’un cotxe encallat per l’acumulació d’aigua al pas subterrani del Cargol a l’N-II. L’home, que va ser traslladat a l’Hospital de Mataró en estat greu per una parada cardiorespiratòria per ofegament, està estable i fora de perill a l’UCI del centre hospitalari.

La pluja va causa diversos desperfectes, és per això que els serveis municipals van treballar aquest dissabte, 17 de setembre, per netejar i reparar les afectacions provocades per l’excepcional aiguat que aquest divendres a la tarda ha deixat més de 90 litres en una hora a Mataró. Mentre durin aquests treballs per restablir la normalitat, l’Ajuntament manté activat en fase d’alerta el Pla d’Actuació Municipal per inundacions, activat des d’ahir al migdia.

La Policia Local farà un atestat per saber les circumstàncies de l’accident que va tenir lloc al pas subterrani del Cargol, que està senyalitzat com a zona inundable.

L’Ajuntament també va intervenir, juntament amb els Bombers, en 3 edificis situats a l’avinguda de Can Torner, carrer de Rosselló i passatge de Santa Magdalena. Aquest últim es va haver de desallotjar preventivament i aquest matí s’ha intervingut per estintolar l’edifici.

A excepció del pas soterrat de Sant Agustí, que ahir al matí encara estava tancat a la circulació de vianants, la resta ja s’han pogut netejar i funcionen amb normalitat.

L’Ajuntament també treballa per retirar els arbres caiguts a la via pública i per reparar els semàfors que van deixar de funcionar arran de l’aiguat.

Pel que fa als edificis municipals, la tempesta va provocar inundacions i filtracions d’aigua en diversos equipaments educatius. L’escola Anxaneta és la que va resultar més afectada, però també van tenir afectacions l’escola d’educació especial Les Aigües, l’escola Antonio Machado i l’edifici d’educació infantil de l’escola Joan Coromines. Es preveu que dilluns puguin obrir amb normalitat.

Respecte als equipaments culturals, es va inundar tota la planta baixa de Can Marfà. Gènere de Punt. Museu de Mataró. Per treure l’aigua ha calgut desmuntar part de l’exposició temporal, i els treballs de neteja i muntatge impedeixen obrir l’equipament.

Tot i que diversos equipaments esportius també es van veure afectats per la pluja –sobretot el pavelló municipal Teresa Maria Roca-, les incidències no afecten l’activitat esportiva prevista per aquest cap de setmana.

Ahir també va poder obrir amb normalitat el Mercat municipal de la plaça de Cuba. La tempesta va provocar filtracions i algunes parades es van quedar temporalment sense llum. A l’aparcament es va acumular molta quantitat d’aigua, però va drenar quan va parar de ploure.