El Jutjat d’Instrucció 2 de Sabadell (Barcelona) ha ordenat tornar a analitzar una mostra vaginal que es va prendre del cos d’Helena Jubany després del seu assassinat el 2001.

 

FONT. Europa Press Catalunya

L’advocat de l’acusació particular, Benet Salellas, ha explicat aquest divendres en declaracions als periodistes en sortir del jutjat que aquesta mostra ja es va analitzar després del crim, però els mitjans tècnics de llavors només van permetre identificar-lo com a restes de la víctima.

Salellas ha afegit que, amb els mitjans tècnics actuals, la nova anàlisi permetrà detectar si també hi ha mostres de terceres persones i, en cas d’haver-les, acarar-les amb les restes de AND que es van trobar a la roba d’Helena Jubany.

La recerca va trobar restes de AND de dues persones en el jersei que portava la jove quan va morir, que s’estan comparant amb mostres biològiques de l’investigat, X.J., i Salellas –que considera les mostres de AND “la principal font de recerca” ara mateix– preveu que els resultats d’aquestes proves arribin durant les pròximes setmanes.

En cas que la mostra sigui d’un home però no coincideixi amb l’investigat, Salellas creu que tindrà “arguments per a tornar a imputar al primer investigat”, S.L., i acarar el seu AND.

Per altra banda, aquest divendres el jutge ha pres declaració a porta tancada a dos testimonis nous que havia proposat l’acusació particular de la causa, que exerceix la família de la víctima.