Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat. Mataró se suma un any més a aquesta iniciativa de sensibilització amb un programa ple d’activitats que, en alguns casos, s’allargaran fins a l’octubre i novembre.

 

Les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat estan organitzades per l’Ajuntament i/o per diferents entitats, empreses i organitzacions de la ciutat.

Entre els diferents actes programats destaquen tres xerrades: una a càrrec de Jordi Castelló de VAIC Mobility sobre el procés d’ “Avaluació i millora de la xarxa ciclista” de Mataró (dilluns 19 de 19 a 20.30 h), organitzada pel Servei de Mobilitat; una “Xerrada i tastet de cotxes elèctrics” (dimarts 20, de 18 a 21 h), organitzada per SOM Mobilitat i Fridays for Future; i una tercera xerrada sobre “Canvis d’actitud envers la mobilitat”, a càrrec de l’ambientòleg Andreu Escrivà i organitzada pel servei de Mobilitat. Les tres xerrades es fan a l’Espai Mataró Connecta.

Torna un any més la Pedalada popular, diumenge 18 de setembre, organitzada pel BACC (Bicicleta Club de Catalunya) en col·laboració amb altres entitats. La trobada serà a partir de les 11 h i aquest any tindrà sortida (11.30 h) i arribada al Pati del Cafè Nou.

Just abans de la Pedalada (des de les 10 h), al pati del Cafè Nou hi haurà un punt d’inspecció i manteniment de bicicletes dinamitzat per Coop de Pedal, SCCL i organitzat pel Servei de Mobilitat. A part d’aquest punt, al llarg de la Setmana hi haurà diferents tallers de reparació de bicicletes o patinets elèctrics, uns oberts a la participació de tothom i d’altres específics per a joves i adolescents en col·laboració amb la xarxa d’Espais Joves de la ciutat. El divendres 23, a les 17.30 h, també hi haurà un tastet de bicicletes i patinets elèctrics organitzat per Decathlon Mataró al pàrquing de la botiga.

Una de les novetats més destacades és la programació de cursos gratuïts adreçats a adults per aprendre a anar en bicicleta. Se n’han programat de diferents nivells: bàsic d’iniciació (els dimarts d’octubre) i bàsic de perfeccionament (els dimarts de novembre), a càrrec de Biciclot, SCCL; i també per a aquells que encara no s’atreveixen a moure’s per la ciutat (22 de setembre, a càrrec de Coop de Pedal, SCCL).

El programa de la Setmana de la Mobilitat també inclou tallers escolars concertats amb les escoles i la Cursa dels Transports Interurbana Mataró-Barcelona que cada any organitza l’Associació per la Promoció del Transport Públic.

D’altra banda, Mataró Bus farà entrega de targetes de dos viatges per a transport públic (T2) als participants de les activitats.