Ambdues entitats llancen la ‘Convocatòria de Medi Ambient 2022’ per donar suport a iniciatives i projectes encaminats a la millora del patrimoni natural, a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental, l’economia circular i el desenvolupament rural.

 

CaixaBank i Fundació Iluro han anunciat la “Convocatòria de Medi Ambient 2022” amb l’objectiu de donar suport amb 30.000 euros a projectes d’entitats que treballen a la comarca del Maresme per millorar el patrimoni natural, a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental i la lluita contra la despoblació.

La convocatòria estarà oberta fins al proper 29 de setembre i s’hi poden presentar entitats, sense ànim de lucre i amb una antiguitat mínima d’un any, l’activitat del qual estigui relacionada amb la protecció de la naturalesa i el medi ambient o el desenvolupament rural i la seu del qual estigui a la comarca del Maresme.

Les sol·licituds podran realitzar-se de forma online a la web de CaixaBank, així com a la web de Fundació Iluro i està previst que les entitats seleccionades, els projectes de les quals seran recolzats amb una dotació econòmica d’entre 5.000 i 20.000 euros, es coneguin el proper mes de desembre. L’import dels ajuts no podrà superar el 80% del cost total del projecte.

Els convocants animen les entitats i les associacions locals a presentar els seus projectes a la “Convocatòria de Medi Ambient”, que reforça el compromís en la lluita contra l’emergència climàtica i en la millora del medi ambient a la comarca del Maresme.

 

Els projectes presentats hauran d’emmarcar-se en alguna de les tipologies següents:

Biodiversitat: projectes que fomentin la conservació, restabliment i ús sostenible dels ecosistemes (terrestres, marins i d’aigua dolça), així com la posada en valor dels serveis que proporcionen. En particular, projectes que fomentin la conservació dels boscos, els aiguamolls, les muntanyes, els sòls, o la fauna amenaçada o en perill.

Economia circular: Projectes que ajudin a reduir i reciclar residus, amb una menció especial als plàstics.

Innovació ambiental: Projectes que proposin innovació tecnològica (procediments, tècniques, sistemes o productes nous o modificats que resulten útils per reduir o evitar el dany ambiental).

Repte demogràfic vinculat a l’impacte ambiental: Projectes que impliquin lluita contra la despoblació, el desenvolupament rural i que alhora tinguin un component de protecció ambiental o d’impacte ambiental positiu.