De l’1 al 30 de setembre es podrà visitar l’exposició “Rehabilitem” a l’Espai Mataró Connecta. Una exposició itinerant realitzada per la Diputació de Barcelona que fomenta la cultura de la rehabilitació d’edificis. La mostra es complementarà amb xerrades específiques sobre els ajuts que es poden sol·licitar.

 

L’exposició “ReHabilitem” té com a objectiu fomentar la cultura de la rehabilitació d’edificis entre la ciutadania. ReHabilitem vol donar a conèixer els avantatges que té el manteniment dels edificis, així com adaptar-los a les necessitats actuals de confort i estalvi energètic.

Es tracta d’una exposició sensorial i interactiva que dona resposta a preguntes com què és i per què cal rehabilitar, com s’ha de fer, o quins ajuts hi ha per fer-ho, posant especial èmfasi en l’oportunitat que representen els fons Next Generation.

L’exposició mostra els beneficis que comporta la rehabilitació dels edificis, tant a nivell particular com també a nivell col·lectiu, mitjançant dos panells amb informació d’utilitat tant per als ciutadans, com per als professionals del sector i altres agents que participen en el procés rehabilitador.

La mostra “ReHabilitem” és itinerant: primer es va inaugurar al Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificacions de Barcelona, a Terrassa i ara a Mataró fins al 3 d’octubre quan marxarà cap a Santa Margarida dels Monjos i Igualada.

Com a complement a aquesta exposició s’ha programat una taula rodona adreçada a la ciutadania i als professionals del sector, sobre els fons europeus Next Generation EU destinats a la rehabilitació energètica d’edificis i habitatges. Aquesta activitat, que es farà el 15 de setembre a partir de les 18 h a l’Espai Mataró Connecta.

També està previst fer altres xerrades al Centre Cívic Rocafonda i a l’Espai Gatassa al barri de Cerdanyola.