L’ocupació turística ha superat el 83% al mes de juliol, superant àmpliament el 48% del 2021. El nombre de turistes espanyols disminueix mentre que augmenta l’internacional.

 

El 2022 ha estat l’any de la recuperació turística després del sotrac que ha suposat la crisi de la COVID-19. Al Maresme s’han registrat 2,53 milions de pernoctacions entre els mesos de juny i juliol. Concretament, 1.025.000 al juny i 1.504.000 al juliol, superant àmpliament els dos anys anteriors, tal com mostren les dades recollides per la plataforma Tourism Data System.

Les pernoctacions de juliol han augmentat un 80% respecte el mateix mes de l’any anterior, però la diferència és encara més notable en el mes de juny, amb una variació d’un 147%. Al juliol d’aquest any s’ha assolit un 83,4%, mentre que el de l’any passat va quedar-se en un 48,2%. Al juny es va xifrar en un 60,7%, mentre que al 2021 va ser del 32,4%.

La recuperació també ha comportat un canvi en la procedència del turista, acostant-se a la tendència d’abans de la pandèmia. Ha baixat el percentatge de visitants espanyols i ha pujat l’internacional: al juny del 2021, el 87,6% eren viatgers de l’interior d’Espanya, mentre que al 2022 només ho ha estat el 56,9%. El mateix ha passat al mes de juliol, al 2021 va suposar un 74,9% del total de l’ocupació turística, enguany només el 46,2%. El client francès i el britànic són els que més han escollit el Maresme per passar les seves vacances, seguit de l’alemany i el neerlandès.

La mitjana de nits d’estada també ha augmentat: al juliol ha pujat fins a 4,30, mentre que l’any 2021 els viatgers passaven 3,21 nits de mitjana. Malgrat que l’hotel és l’allotjament més triat, seguit del càmping, el tipus d’establiment en el que han passat més nits és l’apartament: 6,11 de mitjana.