A partir del 5 de setembre la Generalitat incrementa i modifica horaris de la xarxa exprés.cat per adaptar-se a les franges amb més demanda i facilitar l’anada i la tornada de la feina o de la universitat.

 

Les dues línies que enllacen Mataró i Barcelona, l’e11.1 i l’e11.2, augmenten el nombre d’expedicions i freqüències de pas per fer front a la gran demanda del corredor del Maresme. A banda d’adaptar-se a les franges horàries amb més demanda per facilitar el trasllat en transport públic de les persones que s’han de desplaçar entre Mataró i Barcelona. Són millores que s’han adoptat per afavorir la puntualitat i augmentar la capacitat per evitar que hi hagi persones que hagin de fer el trajecte dempeus. Al voltant d’1.700.000 persones viatgen anualment en aquestes dues línies.

En total, les línies e11.1 i e11.2 oferiran un total de 278 expedicions d’anada i tornada els dies feiners, el que suposa un increment de 77 expedicions respecte a l’oferta que hi havia fins ara. Per aconseguir-ho, s’incorporaran 6 nous vehicles.

La Línia e11.1 passarà de les 59 expedicions actuals per sentit a les 77 expedicions d’anada a Barcelona i a les 79 de tornada a Mataró. La freqüència de pas serà d’entre 10 i 15 minuts durant gairebé tot el dia:

La Línia e11.2 passarà de les 40 expedicions d’anada a Barcelona i a les 43 de tornada a Mataró a les 62 d’anada i a les 60 de tornada. La freqüència de pas serà d’entre 10 i 20 minuts durant gairebé tot el dia:

 

Connexió amb el TecnoCampus de Mataró amb el Vallès Oriental

La Línia e13, que enllaça Mataró, Granollers i Sabadell, afegirà tres expedicions per sentit entre Granollers i Mataró per reforçar l’entrada i sortida dels alumnes del TecnoCampus. Són els autobusos que sortiran de Granollers a les 13:38 h, 14:43 h i 15:43 h; i de Mataró a les 14:10 h, 15:15 h i 16:15 h. La Línia, d’altra banda, mantindrà fins al 30 de setembre les expedicions de reforç dels caps de setmana d’estiu.

 

42 línies exprés.cat en funcionament

La xarxa exprés.cat de la Generalitat està formada per línies d’autobusos interurbans d’altes prestacions, moderns i accessibles, amb velocitat comercial alta i menys parades.

Són línies que donen servei als corredors amb més demanda, amb una mitjana de 30 viatgers per expedició. La majoria de serveis connecten amb les capitals de demarcació.

Els primers autobusos de la Xarxa exprés.cat es van posar en marxa el 2012 i  actualment hi ha 42 línies en funcionament: 23 a la demarcació de Barcelona, 7 a Tarragona, 6 a Lleida i 6 a Girona.