El canvi de titularitat de l’Institut Miquel Biada a la Generalitat ha suposat l’augment de l’oferta d’estudis de Formació Professional (FP) i dels Programes de Formació i Inserció (PFI) a Mataró per al curs 2022-2023.

 

El proper 5 de setembre comença oficialment el curs 2022-2023 a Catalunya. A Mataró això suposa que 3.372 alumnes d’Educació Infantil (P3, P4 i P5), 8.469 d’Educació Primària (de 1r a 6è) i 6.443 de l’ESO reprenguin les classes després de les vacances escolars d’estiu.

Malgrat el descens progressiu de la natalitat que la ciutat està experimentant els últims anys, el curs començarà amb 56 grups de P3, els mateixos que l’any passat. Aquesta xifra s’ha pogut mantenir gràcies a la reducció generalitzada de la ràtio que es situa en 20 alumnes per aula, 3 menys que l’any passat. Pel que fa als grups de l’ESO, Mataró tindrà 57 grups: 30 a centres públics i 27 a concertats.

 

Creix l’oferta a la Formació Professional

A partir de l’1 de setembre, l’Institut Miquel Biada passa a formar part de la xarxa de centres públics de titularitat de la Generalitat de Catalunya. Un dels objectius d’aquest canvi de titularitat és donar un nou impuls al centre i començar la seva transformació perquè doni resposta a la necessitat d’ampliar l’oferta de Formació Professional (FP) a la ciutat i a la comarca.

Per al curs vinent, el centre incrementa l’oferta amb un nou cicle de formació professional de grau bàsic en Manteniment i rehabilitació d’edificis i s’ha incrementat l’FP de grau mitjà d’Obres d’interior i rehabilitació. També s’amplia l’oferta de PFI de 3 a 5 perfils, amb els nous perfils d’Auxiliar de restauració i cuina i Auxiliar en centres sanitaris.

 

Escoles bressol municipals

Els més petits de la ciutat començaran el curs el 8 de setembre a les escoles bressol municipals que comptaran amb 840 alumnes, 140 més que el curs passat.

A partir d’aquest curs, el Departament d’Educació de la Generalitat finança la part del cost del servei escolar que havien de satisfer les famílies dels infants nascuts l’any 2020. Això ha fet augmentar la demanda i l’Ajuntament, per donar resposta a aquesta demanda, ha reobert 5 aules que havien estat tancades els últims anys a causa del descens de la natalitat i de la crisi econòmica.

 

Centre de Formació d’Adults Can Noè

El curs passat el CFA Can Noè va iniciar una nova etapa amb l’ampliació del seu projecte formatiu al barri de Cerdanyola Nord. Des d’aleshores, el centre compta amb dues seus ubicades a dos barris de la ciutat: Rocafonda (avinguda del Perú) i Cerdanyola Nord (edifici Tres Roques, a la plaça del Canigó) i ha experimentat un creixement considerable de la seva matrícula passant de 429 a 560 alumnes.

Aquest curs el centre consolidarà el seu projecte educatiu, oferint formació als joves per afavorir la seva inserció socio-laboral, cursos de formació inicial i bàsica, cursos de noves tecnologies, cursos de preparació per a proves d’accés diverses i altres cursos de formació per a l’aprenentatge continu.

 

Mataró Educa +

Durant el curs 2022-23 es continuaran oferint activitats extraescolars subvencionades per l’Ajuntament. El programa Mataró Educa + ofereix activitats culturals, esportives i artístiques en horari extraescolar adreçada a tots els infants i joves de 3 a 14 anys.