La segona edició del Festival Posidònia comptarà amb les actuacions de Roger Mas, Marina Rossell, Miquel Gil, Magalí Sare, Jo Jet i Maria Ribot, Caamaño&Ameixeiras, Golden Embers, Diode i Mama Calypso i els xavals tropicals.

 

Els dies 1, 2 i 3 de setembre de 2022 el Port de Mataró acollirà la segona edició del POSIDÒNIA FEST, un festival de música on el públic podrà assistir, mitjançant una única entrada o abonament, a concerts de gran qualitat.

Una de les grans novetats d’enguany és que hi haurà dos escenaris. En l’escenari principal, conservant els mateixos horaris que en l’edició anterior (19h. i 21:30h.), hi actuaran Caamaño&AmeixeirasRoger MasJo Jet i Maria RibotMarina RossellMagalí Sare i Miquel Gil. L’altre escenari estarà dedicat exclusivament a artistes del Maresme i l’elecció dels artistes que actuaran s’ha fet mitjançant una crida als músics del Maresme. D’entre les 34 propostes rebudes s’han escollit Golden EmbersDiode i Mama Calypso i els xavals tropicals.

Les entrades, que estan a la venda a la web www.posidoniafest.cat,  tenen un preu de 18€ per jornada (inclou els tres concerts). També s’ha posat a la venda un abonament al preu de 45€ pels nou concerts del festival.

El POSIDÒNIA FEST, a banda de ser un festival de música, també s’ha convertit en un espai dedicat a l’art. Enguany hem arribat a un acord de col·laboració amb el FESTIVAL REVELA’T que farà una exposició de fotografia analògica que servirà de preludi de les exposicions i activitats que han organitzat a partir del 9 de setembre.

El segell discogràfic mataroní Microscopi, amb el suport del Port de Mataró, l’Ajuntament de Mataró, el Consell Comarcal del Maresme, patrocinadors i col·laboradors, fan possible aquest festival amb la voluntat de consolidar aquesta cita amb la música, única a la ciutat.

 

PROGRAMA DEL FESTIVAL

Dijous 1. 19 h – Caamaño&Ameixeiras

Duo lligat a la música i al ball d’arrel que presenta el seu últim disc ‘Aire!’, una aproximació a diferents músiques i balls populars tenint sempre a Galícia com a punt d’origen i retorn.  Guanyadores del Premi Martin Códax de la Música Folk, en el seu disc hi ha col·laboracions de Sílvia Pérez Cruz, Fetén Fetén o Carola Ortiz, entre d’altres.

Dijous 1. 20:30 h – Golden Embers

Andrea Cardenburg (veus, violí) i Ramon Rodríguez (veus, guitarres) lideren el grup mataroní i acaben d’editar el seu primer EP “Origens”. La banda es considera una agrupació d’estil cantautor amb influències diverses com el folk, l’indie o el soft rock, cuidant molt el sentit conceptual de les seves cançons dins de l’àlbum.

 

Dijous 1. 21:30 h – Roger Mas

Reinterpretarà les cançons emblemàtiques i conegudes de la seva discografia així com d’altres poetes i autors. Concert de cançó inspirat en tres pilars: les músiques modernes, la tradició pròpia i les diverses músiques ancestrals del món, amb l’habitual espontaneïtat i peculiar atmosfera que crea l’artista que arriba acompanyat de Míriam Encinas (dilruba, flautes i percussió).

Divendres 2. 19 h – Jo Jet i Maria Ribot

Presenten la seva trajectòria musical més rellevant, i inclouen en el repertori les cançons més noves que marquen l’inici de la seva nova etapa. Amb dues veus, guitarra i la bateria de Josep Cordobés, Jo Jet i Maria Ribot presenten un concert emotiu i trencador que serveix d’introducció al que serà el seu proper disc, sense deixar de fer èmfasi en l’etapa de “sant llorenç” que ara deixen enrere.

Divendres 2. 20:30 h – Diode

PPau Mainé (guitarra i efectes) i Joan Torrentó (violí), duet de El Masnou i Arenys de Mar, respectivament, presentaran “Ethymos”, el seu primer disc. Un concert de cançons tradicionals catalanes amb arranjaments influenciats per peces clàssiques i jazz.

Divendres 2. 21:30 h – Marina Rossell

Presentarà les cançons del seu últim disc ‘300 crits’, un dels treballs més personal, íntim i alhora atrevit de l’artista, que segueix la seva ruta natural avançant en la recerca de les cançons de la resistència. Temes que neixen de la necessitat de sobreviure als temps maleı̈ts, cançons que sempre ens commouen, i que han acompanyat generacions.

Dissabte 3. 19 h – Magalí Sare

La polifacètica artista presenta ‘Esponja’, el seu segon disc com a cantautora. La temàtica de les cançons gira al voltant de la configuració de la pròpia personalitat, posant l’èmfasi en les etapes de la vida que més van definint el nostre caràcter, la infantesa, l’adolescència, èpoques tendres, convulses i plenes de canvis. En aquest disc hi han col·laborat Salvador Sobral i La Migas.

Dissabte 3. 20:30 h – Mama Calypso i els xavals tropicals

Banda formada per membres de Mataró, Sant Cebrià de Vallalta i Cabrera de Mar liderada per la veu de la compositora, dramaturga i pallassa Maria Solà. Els músics, amb gran experiència en diferents bandes, espectacles de circ i cabaret, ens presentaran un concert que promet convertir-se en un show musical.

Dissabte 3. 21:30 h – Miquel Gil

Vint anys d’Orgànic és un espectacle dissenyat per la celebració d’un treball que ha deixat empremta i ha esdevingut referencial per a les noves generacions. En aquest espectacle, Miquel Gil també fa un repàs per les cançons més celebrades del seu repertori en solitari amb un directe que recrea la sonoritat original i que compta amb alguns dels músics que van formar part de la primera banda.