El grup municipal d’ERC a Mataró es lamenta, en un comunicat, de la falta de previsió que es va viure el passat 25 de juliol, als accessos del desvetllament bellugós.

 

La nit del 25 de juliol és una de les més intenses de Les Santes, la Festa Major de Mataró. El primer dels actes de la nit, el Desvetllament Bellugós, omple el centre de la ciutat al ritme del Bequetero. Amb els darrers anys, l’acte s’ha convertit en un gran emblema de la ciutat.

A conseqüència de l’èxit de la convocatòria, des de fa uns anys, es posen controls a tots els accessos que condueixen al centre de la ciutat.

Esquerra denuncia en un comunicat que, tot i ser conscients que es tracta d’una logística complexa, l’organització en cap moment va notificar als veïns de la zona blindada del centre que no podrien accedir a casa seva.

Els veïns afectats havien d’intentar accedir per tots els accessos, esperant que algun dels vigilants de seguretat entengués la necessitat de poder accedir a casa. Com si accedir al propi habitatge fos un favor que se’ls hi feia.

Pels republicans, “aquesta situació és intolerable i la culpa no és dels vigilants dels accessos, sinó del Govern Municipal i de la manca de previsió i comunicació”.

S’hauria hagut de comunicar als veïns de les zones afectades dels canvis en matèria d’accessos i, també, activar els mecanismes necessaris per garantir que els residents poguessin accedir als seus domicilis.

El grup d’Esquerra Republicana acaba el seu comunicat demanant al Govern Municipal que, per a pròximes edicions, la logística prèvia millori i es tingui en compte el dret de les persones d’accedir a la seva llar.