Del 20 de juliol al 30 d’octubre, Can Marfà acollirà “Registres pendents”, una exposició que s’emmarca dins el Festival de fotografia analògica REVELA’T 2022.

 

Aquest és el tercer any que Mataró que participa al Revela’t, i el primer que ho fa acollint una exposició. Amb seu a Vilassar de Dalt, el Revela’t és considerat un dels festivals de fotografia analògica més destacats del món i enguany celebrarà la desena edició.

“Registres pendents” és una exposició de fotografia diferent. La proposta que fan Jordi Guillumet i Mònica Roselló implica a l’espectador convertint-lo en part de l’exhibició fotogràfica i, alhora, evoca a la reflexió sobre el temps, la seva empremta i la memòria. L’espectador intervé modificant les imatges amb la seva participació.

La mostra esdevé una reflexió sobre el record, que es presenta en forma d’instal·lació a través d’un dispositiu que té memòria i en el qual les imatges que s’hi projecten deixen un rastre persistent.

Guillumet i Roselló presenten una gramàtica visual dels records, en un aparent desordre, en el qual el rigor documental no és necessari per a la seva reconstrucció versemblant. La seva proposta fa referència a la memòria en sentit genèric, posant de manifest especialment les presumptes relacions entre diversos subjectes. El paisatge, el cos, els objectes, les accions, s’exhibeixen aquí combinats per crear tensions que interpel·len l’espectador i reclamen la seva capacitat d’invenció i d’intervenció.

L’exposició s’inaugura demà, 20 de juliol, i s’han programa tres visites guiades a l’exposició: el 17 de setembre a les 18 h, el 18 de setembre les 12 h i el 8 d’octubre les 18 h, aquesta coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni.