Natàlia Belmonte i Núria Garolera són les autores dels dissenys de l’estampa de les Santes 2022, la primera realitzada amb un procediment de llapis de colors, i l’altra feta amb la tècnica del guaix.

 

És tradició que la parròquia de Santa Maria distribueixi, a manera de recordatori i d’agraïment, una estampa amb les imatges de Juliana i de Semproniana a totes les persones que assisteixen a la Missa de les Santes, així com a aquelles que contribueixen a les despeses de la interpretació de la «Missa de Glòria» de mossèn Manuel Blanch i Puig (1827-1883), que té lloc cada 27 de juliol.

Amb aquesta finalitat, cada any la parròquia sol·licita la realització de l’estampa a un artista mataroní, perquè aporti el seu esguard creatiu a una llarga tradició iconogràfica de la figura de les dues verges i màrtirs.

Aquest 2022, en què es compleixen 250 anys de l’arribada de les primeres relíquies de les Santes procedents del monestir de Sant Cugat del Vallès, un fet que va ser determinant en el creixement de la devoció i estima de la ciutat envers les seves patrones, la parròquia ha demanat el disseny de l’estampa a la Fundació el Maresme, una de les entitats de la comarca que treballen per a la integració social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Ho ha fet amb la voluntat d’ajudar a fer visible i de donar valor a la pràctica d’art inclusiu que duu a terme la Fundació.

Així, l’entitat va fer extensiva la proposta de Santa Maria a diversos dels seus centres on assisteixen persones amb un interès especial per les arts plàstiques i, singularment, per la pintura. Del total d’obres realitzades en aquest procés de creació, se n’han elegit dues. Una és un disseny efectuat per Natàlia Belmonte, amb un procediment de llapis de colors, i l’altra és de Núria Garolera, feta amb la tècnica del guaix.