En un comunicat emès ahir, el grup municipal de Junts per Mataró mostra el seu rebuig a la instrumentalització de la Policia Local per part de VOX a la ciutat i exigeix al govern municipal que prengui les mesures per aturar aquesta intromissió interessada i absolutament inacceptable.

 

A l’Audiència Prèvia que va tenir lloc el passat 7 d’octubre, el senyor José Casado Ortega va intervenir en nom de VOX a Mataró per tal de formular un prec dirigit a l’alcalde, David Bote, sobre la situació de la Policia Local. L’encarregat de respondre per part del govern municipal va ser el regidor Juan Carlos Jerez, responsable de la Policia Local, el qual va manifestar que els temes referents al cos policial municipal es resolien amb els seus representants sindicals. Durant la seva intervenció, el coordinador de VOX a Mataró va revelar dades personals d’un agent de la Policia Local.

Tot i l’anunci que l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) va arxivar la denúncia presentada pel govern municipal contra José Casado per les declaracions que fetes el 7 d’octubre de 2021, el grup de Junts a Mataró ha fet públic que, en primera instància, Casado ha estat condemnat a pagar una indemnització de 30.000 € a l’agent, per vulnerar-li el dret contra l’honor, per facilitar dades personals, en lloc del seu número de TIP.

La formació política encapçalada per Alfons Canela, afirma haver denunciat en nombroses ocasions la situació inadmissible en que es troba el cos de la Policia Local. Retreuen, entre altres, la manca d’efectius durant el torn de nit, que va provocar que la comissaria estigués tancada durant dos caps de setmana. Afirmen que “l’obligació del govern municipal era fer tot el possible per intentar solucionar aquesta situació i no posar excuses dient que les competències són d’uns o d’altres per no admetre que les seves polítiques de seguretat no funcionen i que això ha acabat repercutint en el mal servei o deixar sense servei a la ciutadania”.

El comunicat acaba dient que, “amb aquesta sentència queda acreditada la vinculació del grup de VOX en els fets que es venen succeint al cos. Pertoca al govern municipal assumir les seves responsabilitats i acabar amb aquesta manipulació d’aquest servei públic a la nostra ciutat”. Alhora, mostren el seu rebuig a la instrumentalització de la Policia Local per part de VOX a la ciutat