El Teatre Monumental va ser l’escenari ahir dilluns de l’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi

La cerimònia, conduïda per Mònica Terribas i Justo Molinero, va començar amb l’actuació musical de Toti Solé i la dansa dels ballarins residents al Maresme, Toni Mira i Lila Ribera Ducreux. Una altra veu maresmenca va pujar també a l’escenari del Teatre Monumental, Judit Neddermann.

Els guardonats van ser: Fàtima Ahmed, activista social; Maria Carme Cardó i Soler, professora; Mari Chordà Recasens, artista; Joan Carles Doval Garcia, productor discogràfic; Rosa Maria Duran i Gili, professora i intèrpret; Carme Elias Boada, actriu; Josep Espunyes i Esteve, escriptor; María del Carmen Llasat Botija, física; Josep Minguell Cardenyespintor muralista; Maria Olivares i Usac, professora, política i activista; Laia Palau Altés, esportista; Lluís Parés Ramoneda, Pagès; Jordi Puig Suari, enginyer; Miquel Strubell i Trueta, sociolingüista; Hisao Suzuki, fotògraf; Lluís Torner Sabata, físic; Carme Trilla i Bellart, economista; Marina Vilalta i Fajula, pastora; Andreu Vilasís i FernàndezCapalleja, artista plàstic i esmaltador; Associació Colla de Castellers els Bordegassos de Vilanova; Associació El Círcol de Reus; Associació pels Drets Sexuals i Reproductius; Associació Societat Cultural i Esportiva La Lira; Companyia Elèctrica Dharma; Estopa; Fundació del Gran Teatre del Liceu; Laboratoris Hipra, SA; Joventut de la Faràndula i l’Orfeó Vigat

la distinció destaca va ser Jaume Mateu Bullich, més conegut com a Tortell Poltrona . Estopa va ser el representant de les 10 entitats que van rebre la Creu de Sant Jordi. Els germans Muñoz van reivindicar una Catalunya plural i mestissa i van dedicar el guardó als sanitaris i als professors.