L’Ajuntament de Mataró dona suport als professionals de Serveis Socials i anuncia que s’instarà a les vies judicials per exigir responsabilitats als responsables de l’ocupació de l’edifici.

Tots els grups municipals han consensuat un comunicat condemnant l’ocupació de l’edifici de Serveis Socials, que, presumptament, va provocar lesions a dues treballadores.

Els ocupants, per la seva banda, asseguren que l’acció no va ser violenta, sinó que es van limitar a manifestar-se per expressar les seves reivindicacions i ho van fer de manera festiva. “Una prova és la gran quantitat d’agents de la policia local i mossos d’esquadra que eren presents i en cap moment van intervenir. A més, tot està enregistrat per diferents mitjans de comunicació”.

Una de les persones presents aquell dia a les Oficines dels Serveis Socials Municipals opina que “difondre mentides quan s’acosten eleccions,  per desgràcia, és un hàbit per part del govern municipal”. La mateixa persona assegura que, “com a activista social en defensa dels drets fonamentals va concentrar el dia que van desnonar a una família amb dos infants que ocupaven un pis propietat d’un fons voltor.  El desnonament es va fer sense donar cap alternativa i sense que l’ajuntament o la Generalitat hagin donat cap resposta”.

Els manifestants concentrats es van dirigir  a Serveis Socials acompanyats d’un pare destrossat, que per guanyar uns diners es dedica a tallar herbes per vendre-les a floristeries, sense cap contracte.

.

Text del comunicat consensuat per tots els grups municipals de l’Ajuntament de Mataró

El passat 29 de juny sobre les 10.30 hores, un grup d’unes 60 persones van irrompre de forma violenta a l’edifici de Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró, a Av. Puig i Cadafalch 101, llençant mobiliari al terra, proferint insults al personal de servei, exigint un lloguer social per una família desallotjada per ordre judicial d’un habitatge ocupat del carrer València, i intentant accedir a la primera planta de l’edifici, on s’hi troben els despatxos de la direcció i tècnics de l’àrea, espais exclosos al públic.

Durant aquestes accions violentes, aquestes persones de l’anomenat Sindicat de l’Habitatge, han causat lesions al vigilant de seguretat que custodia l’edifici i a una funcionària municipal.

El servei va estar paralitzat més de dues hores, fins que Policia Local i Mossos d’Esquadra van poder fer fora als ocupants, els quals en cap moment van acceptar marxar de forma voluntària.

És la tercera vegada en uns mesos que les persones d’aquest col·lectiu irrompen de forma violenta a les dependències dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró, sempre de forma amenaçadora i intentant coaccionar al personal de Benestar Social.

El Comitè d’Empresa i la Junta de Personal Funcionari de l’Ajuntament de Mataró van emetre ahir un comunicat de suport al personal municipal que exerceix les seves tasques professionals en aquest edifici i criticant als fets ocorreguts.

Les reivindicacions socials no es poden exercir des de la posició de violència, coaccions o amenaces.

És per tot això que els grups municipals acorden:

Primer.- Condemnar l’acció violenta que ahir es va dur a terme contra els serveis municipals i el seu personal.

Segon.- Reclamar l’ús de les vies pacífiques, democràtiques i els instruments legals de l’Estat de Dret per tal de canalitzar les reivindicacions socials.

Tercer.- Donar ple recolzament als i les professionals dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Mataró, als quals se’ls s’ha d’agrair i reconèixer la seva dedicació i vocació de servei.

Quart.- Instarem les vies judicials pertinents per tal d’exigir responsabilitats als organitzadors d’aquestes accions.