Els municipis de la comarca es preparen per rebre els artistes i el públic en concerts multitudinaris i en d’altres de petit format, de caràcter més intimista, amb una oferta musical per tots els gustos.

 

Des del 28 de juny fins el 10 de juliol se celebra el Festival Poesia i +, l’únic compartit per una desena de localitats: Caldes d’Estrac, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Mataró, Dosrius, Teià i Alella, un esdeveniment que demostra que la poesia és més viva que mai. I també entre juliol i agost té lloc el XXVI Cicle de concerts d’estiu de Sant Pol de Mar, enfocat als amants de la música clàssica.

El dia 1 de juliol arrenquen dos esperats festivals: el d’Estiu d’Alella, amb actuacions fins el dia 10, i el Nits d’Estiu de Calella (NEC), que s’allargarà fins el 2 de setembre, tots dos amb una àmplia oferta musical perquè tothom trobi el seu. Pineda de Mar torna a acollir el Psychobilly Meeting del 5 al 12 de juliol, una oportunitat per veure un estil de vida i de roba propi amb música rockabilly, ska, punk i psychobilly, tota una experiència pels sentits.

El dia 2 de juliol tindrà lloc un dels festivals més esperats de la comarca, el Canet Rock, també un dels més antics malgrat s’ha renovat i rellançat. El més multitudinari del Maresme, el Canet Rock compta amb caps de cartell com Oques Grasses, Stay Homas, Els Catarres, La Pegatina o Buhos, que compliran la seva promesa de veure sortir el sol.

Juliol també és el mes del jazz amb dos esdeveniments al Maresme: el Jazz en la nit de Premià de Dalt, del 8 al 29, i el 30è Festival de Jazz d’Arenys de Mar, del 29 de juliol al 26 d’agost. I amb un cicle de concerts de diferents estils arriben el MUSICAB 2022 – 34è Festival de Música de Cabrils, del 15 al 17 de juliol; el Festival Jardins Comediants, de Canet de Mar, que comença el 17 de juliol i s’estén fins el 19 de setembre; i Remor, de Teià, del 2 al 28 de juliol.

Premià de Mar celebra la primera edició de Nits de Veu, donant tot el protagonisme al gòspel i el soul amb dues actuacions els dies 16 i 23 de juliol, mentre que Cabrera de Mar aposta per l’Òpera a la fresca i pels Concerts d’estiu a Mas Pujol.

A l’agost arriba un dels festivals de referència del Maresme: l’Arts d’Estiu, de Pineda de Mar, amb una programació basada en concerts i espectacles per tota la família i una zona de village amb oferta gastronòmica, musical i comercial. Alguns dels artistes que passaran pel seu escenari són Pablo Alborán, Serrat, Hombres G, Manolo García, Loquillo i MClan, La Oreja de Van Gogh o God Save The Queen.

Els Concerts Can Caralt, obert per vacances, és la proposta dels divendres d’agost de Sant Andreu de Llavaneres, mentre que Arenys de Mar celebra una nova edició de Festival de Música a la Gruta del 6 al 27 d’agost amb un entorn màgic per gaudir de la música clàssica. El mateix estil que ofereix Cabrera de Mar amb el XXIV Curs d’Orgue del Maresme, del 22 al 27 d’agost.

Calella celebra el Tavernhava, la 2a Mostra de Cant de Taverna i Havanera del Maresme, el 27 d’agost, i acull les 50enes Jornades Internacionals folklòriques de Catalunya del 2 al 10 de setembre. Torna la poesia amb el Cicle d’Arts Poètiques Re-Vers, del 26 d’agost fins al 16 de setembre, a Arenys de Munt, i la música clàssica amb un festival específic a Cabrera de Mar. Premià de Dalt celebra de nou l’Ulisses Fest el 16 i 17 de setembre.

Aquí s’hi pot trobar tota la informació sobre els festivals del Maresme.