Una cinquantena de persones assisteixen al primer acte complementari a l’exposició En ruta pels castells de Catalunya, que s’ha celebrat aquesta setmana gràcies a la participació del Grup d’Història del Casal.

 

El passat dimarts, 21 de juny, es va presentar a la sala d’exposicions de la UEC-Mataró la reproducció en tres dimensions del castell de Burriac. La presentació va anar a càrrec de Josep M. Rovira, membre del Grup d’Història del Casal. L’acte, que va ser presentat per Joaquim Fernàndez, de l’Associació Mataró Cultural, entitat organitzadora, va comptar amb la presència d’una cinquantena de persones.

Joan Francesc Clariana, en nom del Grup d’Història del Casal, va ser l’encarregat de presentar al conferenciant i el projecte web Cabrera de Mar Arqueologia i Patrimoni, així com la col·lecció de llibres Patrimoni de la Vall de Cabrera de Mar en 3D que l’entitat impulsa. Rovira va fer un recorregut virtual pel castell a través d’imatges web i recreacions 3D així com a través de videos de la reconstrucció en tres dimensions del castell de Burriac.

La conferència, formava part de les activitats complementàries a l’exposició En ruta pels castells de Catalunya, que s’inaugurà, el passat 8 de juny, a la sala d’exposicions de la UEC-Mataró, al carrer Nou, número 29 i que ha estat impulsada per l’Associació Mataró Cultural en col·laboració amb Foto Cine Mataró i l’Associació Sant Lluc per l’Art de Mataró.

Albert Geronès (Barcelona, 1951 – Mataró, 2021), mestre i membre de Mataró Cultural, ideà el projecte de donar a conèixer una petita part de l’ampli patrimoni arquitectònic i històric de Catalunya.

Catalunya és terra de castells. En són una prova les 799 fortaleses, monestirs, torres i cases fortificades escampades pels diversos punts de la geografia catalana. Amb les seves històries i llegendes, són testimonis del passat que han contribuït a fer-nos entendre la història tal com avui en dia la coneixem. El que es presenta en l’exposició és només una mostra dels castells que conformen el llegat històric medieval de Catalunya.

L’exposició, així com els actes complementaris que s’hi celebren, es poden fer gràcies a la col·laboració dels següents patrocinadors: Belles Arts BOTER; BIG Immobles; Celler Castellví; Delegació Col·legi d’Aparelladors Barcelona; Joan Antoni Rodon, arquitecte tècnic; Kriter Software; La Destil·leria, Espai cultural; Martínez Saurí, Advocats; MOLDUMAT; Publicitat Fermalli i l’Estudi Regina Puig.