Aquest estiu s’inicia el programa “Gaudim en família” que s’emmarca en la transformació del model de Benestar Social de Mataró que ja s’ha començat a aplicar als barris de Rocafonda i El Palau. Aquesta proposta va dirigida a famílies amb infants per treballar el vincle adult-menor, la dinàmica interna i social de la família i reduir la presència d’infants i adolescents sols a l’espai públic.

Del 4 al 15 de juliol es portarà a terme el nou programa “Gaudim en família” que inclou activitats dirigides a famílies de Rocafonda i El Palau amb infants a partir de 3 anys, que no assisteixin a casals d’estiu ni a d’altres activitats programades. Les famílies que formin part d’aquesta experiència hauran treballat prèviament amb l’equip de Benestar Social per comprovar el seu compromís de participació i la seva motivació en aquest procés de millora en les dinàmiques familiars i socials amb la comunitat.

Les activitats, que es faran de dilluns a divendres de 10 a 13 h, seran: caminades a la platja, jocs familiars a l’aire lliure, tallers d’art familiar, de cuina, lectura de contes, gimcana als carrers del barri i dinàmiques teatralitzades en família, entre d’altres. Al programa “Gaudim en família”, amb un cost de 2.000€, hi participen 3 tècnics de benestar social.

La nova forma de treballar s’orienta cap a la universalitat de l’atenció social basada en la intervenció comunitària, l’atenció centrada en la persona, la integració sociosanitària, l’ètica cívica i la innovació en els serveis socials.

El programa forma part del procés de transformació del model de Benestar Social de Mataró que es va començar a aplicar, el mes de març, als barris de Rocafonda i El Palau.