La tercera edició del Nosaltres es farà els vespres dels dijous, des del 14 de juliol al 25 d’agost. La tercera edició comptarà amb més de 30 artistes de diferents disciplines sota el lema “Comunitat, Sostenibilitat i Cultura”.

 

Avui s’ha presentat a la premsa la 3a edició del Festival Nosaltres. Si bé els darrers dos estius, el Festival Nosaltres va representar un símbol de la resistència cultural per liderar la retrobada post covid 2020, el certamen evoluciona sota el lema  “Comunitat, Sostenibilitat i Cultura”. Vol continuar sent un espai de trobada, diàleg, diversitat i ferm reconeixement de la cultura com a eina de transformació i cohesió social.

El Nosaltres s’uneix a l’Agenda 2030, i ho fa amb la missió de convertir la sostenibilitat amb una línia expansiva de l’esdeveniment cultural, en la línia de la recomanació de bones pràctiques d’institucions com la UNESCO o el CoNCA.

L’edició d’enguany intenta consolidar la idea de comunitat, posant en valor la cultura en una programació que planteja un ventall d’arts escèniques per a tots els públics i amb una forta aposta per la proximitat i el talent local. Si bé la programació presenta novetats temàtiques amb una nit de música urbana destinada al públic més jove (18 d’agost) o una party show de clausura (25 d’agost), el festival no renuncia a repetir fórmules d’èxit de darreres edicions, com el vespre de monòlegs dins la programació de Les Santes (28 de juliol), la nit de veus femenines reivindicant de nou una programació pensada en clau de gènere (11 d’agost) o les activitats familiars  en quatre de les set tardes del festival, que com a novetat seran gratuïtes i de lliure accés.

Dins la programació hi haurà estrenes úniques, com l’actuació dels ballarins mataronins Aleix Lladó & Abel Hernández, que inauguren espectacle de dansa la primera nit del festival o bé la banda local Ignorantes, que estrenen espectacle en un format més íntim, Ignorantes XS la nit de cloenda del festival. La programació també deixa espai a propostes emergents, enriquidores i molt prometedores d’arreu del país, com la cantautora Maria La Blanco, la cantant barcelonina Maio o la terrassenca La Queency.

Tot i que el Pati de Can Marchal serà l’escenari principal del Nosaltres, enguany el festival sota el nom de + Nosaltres, aposta per la descentralització a través de dues cercaviles als barris de Cerdanyola, Esmandies i Pla d’en Boet, i Rocafonda, El Palau i Escorxador.

Les entrades ja es poden trobar a través de la plataforma Codetickets i els preus oscil·len entre els 5€ i 15€, amb la possibilitat de fer de mecenes del projecte aportant una quantitat més elevada per tal de donar suport econòmic addicional a la iniciativa.