El passat 10 de juny, Esquerra Republicana va presentar el seu candidat a l’alcaldia de Mataró per a les eleccions municipals de 2023, Pim Camprubí. L’acte va tenir lloc a la Plaça de l’Ajuntament davant de més de 200 persones.

 

L’acte, presentat per Anna Salicrú, presidenta local del partit, va comptar amb la participació d’Oriol Junqueras, i van acompanyar-lo diversos diputats maresmencs com Najat Driouech, Mònica Palacín i Pau Morales, persones de l’Executiva Nacional del partit com Eduard López o Cristina Gómez i alcaldes i membres d’Esquerra Republicana al Maresme.

Davant d’un parell de centenars de persones, Camprubí va poder analitzar els principals reptes i oportunitats de Mataró, en un diàleg amb Anna Salicrú sota el  títol Escrivim el Mataró del futur.

Camprubí va començar la seva intervenció agraint la tasca i la confiança de Francesc Teixidó, actual cap del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Mataró.

Entre els reptes i els problemes que té Mataró, Salicrú i Camprubí en van voler destacar-ne quatre: la seguretat, la manca d’habitatge, l’estat de la via pública i, finalment, la forma de governar del PSC a Mataró.

Camprubí va apuntar que “Mataró necessita més policia de proximitat que és qui guanya la confiança de la ciutadania. Calen accions a curt termini, com més recursos policials i canvis legislatius, però han d’anar acompanyades de polítiques a llarg termini.  La seguretat és també tenir feina,  educació, cultura, manteniment de l’espai públic, il·luminació nocturna,  civisme,  convivència, participació…”.

Pel que fa els reptes que té Mataró, Camprubí va apuntar que  “la gestió ordinària de la ciutat no ha de ser un problema. Els serveis bàsics han de funcionar: l’estat de la via pública, la gestió de les escombraries, la il·luminació, el seu funcionament no ha de ser una notícia.”

Finalment, Pim Camprubí es va mostrar crític amb la manera de governar del Partit Socialista a Mataró. “El PSC governa per seguir guanyant eleccions, i ho demostra amb el seu electoralisme alhora de fixar els impostos, a principi de mandat, i les inversions, totes a final de mandat.”

Pim Camprubí també es va mostrar amb il·lusió i orgullós de la ciutat, exposant també quatre de les principals oportunitats que presenta Mataró: el front marítim, el comerç i la indústria, la cultura i l’esport, i el TecnoCampus.

Camprubí va afirmar que “Vivim en un entorn privilegiat que no estem aprofitant prou. La platja i el port han de ser atractius tot l’any”, apuntant que la ciutat té molts potencials, com el comerç que considera una prioritat i afirma que “hem de tenir present que a Mataró hi ha 10 eixos comercials oberts, arreu de la ciutat. Ha de ser una prioritat impulsar aquest comerç de proximitat, i això també passa per facilitar l’accessibilitat als clients i a la gent que ve a la ciutat”.

Pel que fa la cultura, Camprubí va afirmar que “hem de fer realitat la casa de la cultura de Can Marfà, apostar per la quarta biblioteca de Mataró a la zona nord de la ciutat i també reivindicar un espai polivalent a Rocafonda”, perquè “l’esport i la cultura son lleure, educació, salut, i també activitat econòmica. Son dues oportunitats per la ciutat”.

Pel que fa les oportunitats que va plantejar per la ciutat va finalitzar amb una reflexió sobre el Tecnocampus. Camprubí va manifestar que “els mataronins s’han de sentir el Tecnocampus com a propi, ha d’esdevenir un projecte atractiu per la ciutat. Cal que es millori l’accessibilitat a aquest, i que ens creiem que Mataró pot ser també una ciutat universitària, i això passa perquè la residència d’estudiants no quedi aïllada de la ciutat”.

El candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana a Mataró, Pim Camprubí, va cloure amb una declaració d’intencions molt clara:  “Volem una ciutat que no deixi ningú enrere, que lluiti per la igualtat d’oportunitats de tothom, sigui quin sigui el seu origen i condició. Volem igualtat de deures i drets. Volem el compromís ciutadà per millorar la ciutat i jo us ofereixo el meu compromís absolut per aconseguir-ho. Mataró ha de ser ella mateixa, Mataró és un projecte singular i únic. Ha de ser capital no ja del maresme, sinó d’una àrea d’influència que ha d’anar més enllà. Ha de ser el referent marítim, cultural i punt d’atracció de molta gent que vol disfrutar d’una ciutat mediterrània i alegre. I nosaltres estem en disposició de fer un projecte per la ciutat sòlid, realista, ambiciós i participatiu.  Treballarem i demostrarem la nostra força per aconseguir-ho. Farem de Mataro una ciutat orgullosa, activa i il·lusionant.”

Oriol Junqueras va iniciar la seva intervenció destacant que Mataró té elements singulars i únics: “teniu elements que no té tothom: el mar, la serralada o el port; compteu amb un entorn privilegiat i si sou capaços de lligar tot això, teniu una gran oportunitat de futur que heu d’aprofitar per vosaltres i pel conjunt del país”. El president d’Esquerra Republicana, va ser l’encarregat de cloure l’acte, i va voler enviar un missatge molt clar als mataronins: “Mataró ha de poder jugar a la mateixa divisió que les ciutats líders del país perquè és un dels nostres municipis importants; ha de poder mirar el seu futur amb esperança i el seu present amb orgull i malauradament ara mateix no ho pot fer”.