En el decurs de l’acte d’inauguració de l’exposició dels finalistes, celebrat el passat dia 10 de juny, es donà a conèixer el veredicte del Jurat amb la proclamació de la guanyadora i dels cinc guardonats.

 

En aquesta convocatòria s’han presentat un total de 335 obres. De les quals el Jurat ha seleccionar les quaranta finalistes, què es poden veure a l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro fins al dia 28 d’agost.

Entre les finalistes, ha escollit la guanyadora del premi l’obra “Caminant en bucles laberíntiques” (Acrílic s/tela en fusta, 157×122 cm), de la que és autora l’artista Joanne Leonie Milne, nascuda a  Edimburg, Escòcia en 1966 i resident a Els Plans de Sió, Lleida.

Per altra banda, han estat guardonats:

  • Gonzalo Elvira: Plaza Huincul, Neuquén, Argentina, 1971 i resident a Barcelona, per l’obra Los sueños de proyección (Oli s/tela 130 x 130cm )
  • Alicia Marsans: Barcelona,1971 i resident a Sant Jordi Desvalls, Girona, per l’obra La conferencia de los pájaros (Mixta s/taula, 121x 124 cm )
  • Eduard Resbier: Barcelona 1968, resident a Barcelona per l’obra, Atelier – Cendra 10 (Oli s/lli , 162×114 cm)
  • Luis A. Romero: Caracas, 1971, Venezuela i resident a Barcelona, per l’obra, Temporalidad, (Mixta, acrílic s/tela, 160x130cm)
  • Gonzalo Sicre: Cádiz, 1967 i resident a Cartagena, Múrcia per l’ obra ¿Quién quiere un rey? (Oleo s/llenç, 162x130cm )

L’acte d’inauguració va estar presidit per l’ alcalde de Mataró, David Bote, i va comptar amb la presència del director dels Serveis Territorials de Cultura de Barcelona, Andreu Felip, així com del cònsol general d’ Uruguai a Barcelona, ​Pedro Valenzuela. També hi participà el president de la Fundació Iluro, el senyor Pere Carles.

El Jurat d’aquest 9è Premi Biennal de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró l’han format Juan Manuel Bonet, Glòria Bosch, Emmanuel Guigon, Julio Vaquero, Eva Vázquez, i Antoni Luis, president de l’Associació Sant Lluc, que actuava com a secretari.