La Nit de la Solidaritat celebra el 25è aniversari el 17 de juny, a partir de les 19.30 h, a l’Espai Mataró Connecta. En primer lloc es projectarà el documental “25 anys enfortint llaços de solidaritat” que fa un repàs a la trajectòria de la ciutat en aquest àmbit de cooperació i desenvolupament. A continuació hi haurà el debat “Els reptes de la Justícia Global. La cooperació internacional que necessitem” que comptarà amb les següents ponents:

  • Paulina Ríos (Oaxaca, México), periodista fundadora de Pàgina 3, integrant de l’Aliança de Mitjans de la Xarxa Periodistes de a Peu, i acollida en l’actualitat per la Taula per Mèxic i l’Ajuntament de Barcelona.
  • Bea Felipe, Investigadora Associada al Centre d´Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT, URV), fundadora de CICrA Justicia Ambiental i membre d’Enginyeria sense Fronteres.
  • Miquel Carrillo, consultor en cooperació internacional, membre del Consell català de cooperació i del Consell de foment de la pau, i vocal de coherència de polítiques a la junta de govern de la Coordinadora estatal d’ONGD.

 

20 de juny, persones refugiades

Amb motiu del Dia Internacional de les persones refugiades, el 20 de juny, Mataró se suma a la campanya “Siguem Refugi, per un món sense camps” (www.siguemrefugi.com)

De suport a la campanya es faran diverses accions:

  • La il·luminació de la façana de l’Ajuntament, la nit del 19 al 20 de juny, en color blau.
  • L’exposició “Un món de camps” que es podrà veure al vestíbul de l’Ajuntament del 20 de juny al 4 de juliol.
  • El 20 de juny, a les 18 h, es farà la lectura del manifest davant de l’Ajuntament a càrrec del Consell Municipal per la Solidaritat i la Ciutadania Global i una “perfomance” a càrrec de La Nave Dance Studio.

En la programació també està prevista la projecció del film “Parásitos” el 14 de juny, al Foment Mataroní.