Un equip de 26 persones transversal i plural, amb experiència política i d’altres que s’incorporen per primera vegada en un projecte polític. Amb la voluntat d’actualitzar la manera d’entendre els partits polítics, articulant un espai de centre ampli, catalanista, liberal i progressista capaç de generar consensos, obert al diàleg.

 

Després del primer Congrés de Centrem, celebrat el 7 de maig, Àngels Chacón ha presentat el Comitè Executiu Nacional del partit sorgit d’aquest nou Congrés. Un equip de 26 persones transversal, plural, amb persones amb experiència política i d’altres que s’incorporen per primera vegada en un projecte polític.

La nova executiva neix amb la voluntat d’actualitzar la manera d’entendre els partits polítics, articulant un espai de Centre ampli, catalanista, liberal i progressista capaç de generar consensos, obert al diàleg.

Una direcció representativa, operativa i amb tota la il·lusió per tirar endavant aquest projecte. Formada per alcaldes, regidors, un diputat al Congrés, exdiputats, persones amb una dilatada experiència i solvència professional i referents en els seus camps com urbanisme, empresa, economia, dret, educació, salut, cultura o comunicació.

La nova direcció la formen: Àngels Chacón com a Secretària General, Lluís Font com a President, Astrid Barrio (Sec. Acció Política), Sergi Miquel (Portaveu), Nicolás de Salas (Sec. Organització Territorial), Agata Peñalver (Sec. Sectorials), Sílvia Requena (Sec. Electoral), Adrià Camino, Pablo Molina, Laia Flotats, Olga Reixach (Sec. Comunicació), Jofre Serret (Sec. Acció Municipal), Oriol Vidal-Barraquer, Mar Vázquez (Sec. Política Social), Tomàs Ragué, Remei Gómez, Agnès Ferré, Joan Torres (Sec. Acció Territorial), Sílvia Fuster, Sílvia Mayor, Roser Olivé, Juanjo Folchi (Sec. Política Econòmica), Jordi Regalado (Sec. Militància), Laia Febrer, Carles Toda (Sec. Finances) i Humbert Palafolls (Sec. Món Rural).

En el seu discurs, Chacón ha destacat que “Com ja vaig anunciar el dia del Congrés aquest partit arrenca de nou amb vocació de present i futur, sense servituds del passat. Prioritzant el projecte i el país per davant del partit i els personalismes.”

“Actualitzem la manera d’entendre els partits polítics, articulant un espai de Centre ampli, catalanista, liberal i progressista capaç de generar consensos, obert al diàleg. Volem assimilar-nos als partits polítics liberals que van ajudar a crear l’estat del benestar al nord d’Europa. Un partit que combini, no només en la teoria, i sense complexos, la defensa de l’economia productiva, sostenible, integradora i oberta al món amb la societat del benestar.”

Tot i que  el Maresme està representat pel regidor de Malgrat de Mar, Jofre Serret, ara per ara, a Mataró no sembla que el partit de Chacón estigui en condicions de presentar una candidatura a les eleccions municipals previstes pel maig de 2023.