Dimecres passat, a la plaça de Can Xammar, va tenir lloc la presentació del llibre Carregades de Raons, de Montse i Dolors Bassa. Aquesta presentació, dona continuïtat al cicle de la Primavera Republicana, va comptar amb la presència de l’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa,

 

La regidora Soraya El Farhi, que va conduir l’acte, va recordar els motius pels quals Bassa va ser condemnada a 12 anys de presó: “Cal destacar que la sentència li atribuïa a la Dolors les competències d’Ensenyament i l’obertura de les escoles, malgrat que ella no era consellera d’Ensenyament. Això demostra no només l’aberració que significa la sentència contra el Govern de la Generalitat, sinó també la manca de professionalitat de la justícia espanyola i la clara voluntat venjativa que tenen”.

Per la seva banda Dolors Bassa va exposar que la presó no els ha servit per penedir-se d’allò que democràticament van fer: “Mentre era a la presó vaig llegir llibres d’altres presos polítics, com Angela David, Nelson Mandela o Núria Cadenas. En tots ells vaig poder veure que la prioritat per a tots era sortir de la presó essent la mateixa persona. Amb mi va passar el mateix, no he tingut sentiment de culpa”.

Per finalitzar, Bassa va voler remarcar que: “quan érem a la presó hi érem com a govern, això comportava que portàvem la dignitat de la gent i, per tant, no podíem defallir. Hem sortit amb les mateixes conviccions”.

El proper dimarts 31 de maig a les 7 de la tarda a l’Ateneu de la Fundació Iluro i dins del mateix cicle, tindrà lloc la presentació del llibre “Memòria de les Oblidades” de Tecla Martorell, així com l’entrega del premi Consol Nogueras i Seda.