Gómez participà en representació de la Federació d’Associacions Madrasa, juntament amb diferents delegacions d’altres associacions de suport al poble saharaui i en companyia de diputades al Congrés.

 

La Federació d’Associacions Madrasa (FAM), amb una delegació de 6 persones d’Andalusia, Balears, Castella-La Manxa, Madrid, Extremadura i Catalunya, amb la seva presidenta, la mataronina Ana Gómez, al capdavant, ha viatjat entre el 19 i el 23 de maig al camp de refugiats saharauis de Tinduf. En el mateix viatge hi anaven diferents delegacions d’associacions de suport al poble saharaui i també algunes diputades al Congrés.

Els objectius de la FAM durant el viatge eren: Renovar el conveni marc amb el Ministeri d’Educació de la República Àrab Saharaui Democràtica (RASD), visibilitzar i donar suport al conflicte i causa saharaui després de les declaracions del president espanyol sobre la qüestió, feminitzar el projecte i la formació de famílies biològiques dels nens saharauis.

A la vegada, el projecte Madrasa, gestionat per la FAM a nivell estatal, té com a objectius:  Completar estudis a menors i joves saharauis a través de l’acolliment en famílies, educar en el respecte dels valors dels drets humans universals i estar vinculats a la història i la lluita del seu poble i  ajudar a aconseguir l’objectiu de la constitució saharaui, que estableix que totes les persones tinguin accés a l’educació.

La FAM s’ha reunit amb diferents i importants administracions locals i ministeris durant el viatge: governadors i directors d’educació de totes les wilaies (províncies), diputats de les wilaies, Ministre d’Assumptes Socials, Ministre de l’Interior, Delegat del Front Polisario a Espanya, i Ministre d’Educació. També s’ha reunit amb les famílies biològiques del projecte i els professors sahrauis del PreMadrasa, on abans de venir a Espanya es fan classes de castellà. S’ha aconseguit també el reconeixement de totes les autoritats i la formació de les famílies. La signatura del conveni garanteix la continuïtat del projecte, blindant la seva gestió i execució davant de possibles canvis polítics i d’òrgans de govern al si de la RASD i de la FAM.