El divendres 10 de juny a les 19h tindrà lloc a les sales de l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro de Mataró l’acte inaugural del premi de pintura Torres Garcia, que organitza l’Associació Sant Lluc per l’Art, amb la lectura del veredicte i la proclamació del guanyador.

 

El “Premi Biennal de Pintura Torres García”, que acull la Fundació Iluro en el seu Espai Expositiu, arriba a la novena edició, havent assolit, des de les primeres convocatòries, un molt alt nivell de qualitat i convertint-se en un referent en el panorama artístic de la seva categoria.

L’acte serà presidit per l’Alcalde de Mataró, Sr. David Bote, i comptarà amb l’assistència del Director dels Serveis Territorials de Cultura de Barcelona, Sr. Andreu Felip, i del Cònsol General de l’Uruguai a Barcelona, Hble. Sr. Pedro Valenzuela. El president de la Fundació Iluro, Sr. Pere Carles, donarà la benvinguda a l’acte, juntament amb el president de l’entitat organitzadora, Sr. Antoni Luis, que presentarà el Premi i serà l’encarregat de llegir el veredicte.

El 9è Premi Biennal de Pintura Torres García – Ciutat de Mataró està dirigit a artistes majors d’edat residents a l’Estat Espanyol. Cada participant es pot presentar amb només una obra que no hagi estat seleccionada ni premiada a cap altre concurs i opta a un únic premi establert en 9.000 €. L’obra guanyadora és determinada per un jurat de gran prestigi professional i amb experiència en el camp de les arts visuals i plàstiques. Tanmateix, es poden concedir fins a quatre mencions d’honor als quatre primers finalistes i es concedeixen guardons a aquelles obres més destacables. Enguany s’hi han presentat 335 treballs, dels que el Jurat ha seleccionat els 40 finalistes que componen l’exposició que quedarà inaugurada el mateix dia.

L’obra guanyadora quedarà en propietat de l’Associació Sant Lluc per l’Art, qui la cedeix al Museu de Mataró per tal que passi a formar part del Patrimoni de la Ciutat, enriquint així el gruix cultural i artístic de la ciutat, projectant-la en l’àmbit estatal i internacional. Totes les obres guanyadores es troben exposades permanentment en el Foyer del Tecnocampus Mataró.