Aquesta setmana, el candidat d’Esquerra Republicana de Mataró a les pròximes eleccions municipals, Pim Camprubí, i Pau Morales, diputat al Parlament han fet una roda de premsa per denunciar que el Govern espanyol ha cedit la gestió dels immobles de la Sareb a dos fons voltors i han exigit al Govern Municipal que negociï per posar aquests habitatges a disposició de la ciutadania de Mataró.

 

Pau Morales, diputat i expert en polítiques públiques d’habitatge, ha denunciat que el Govern espanyol no només no fa polítiques d’habitatge que reverteixin l’emergència habitacional, sinó que estan desaprofitant les desenes de milers d’immobles de la Sareb per a poder fer una política d’habitatge bona per a la ciutadania.

En aquest sentit Morales ha apuntat que “No podem entendre que el govern espanyol decideixi cedir la gestió comercial de la SAREB a les consultores vinculades per Blackstone amb l’objectiu de comercialitzar-ho i vendre-ho, i, per tant, provocar una nova bombolla immobiliària. Reclamem el retorn dels habitatges a l’administració per tal que aquests puguin arribar a la ciutadania”

Per la seva banda, Pim Camprubí ha donat les dades dels immobles que té el govern espanyol (gestionats a partir de la Sareb) a Mataró i “ha estat crític amb el Govern Municipal i especialment amb l’alcalde David Bote, a qui responsabilitza dels pocs immobles que a dia d’avui la Sareb ha cedit a l’Ajuntament. La Sareb té 249 habitatges a Mataró. Al juny passat el govern municipal va arribar a un acord amb la Sareb per la cessió de 15 habitatges. Altres municipis com Santa Coloma de Gramenet o Badalona van aconseguir-ne més de 200. L’alcalde ha de fer les gestions necessàries per incorporar els habitatges a l’Ajuntament. Ha de ser una prioritat del govern”.

Camprubí ha denunciat que fa tres mesos la Sareb tenia a Mataró 9 obres inacabades, i ara en té 6. “En tres mesos la Sareb s’ha venut 3 obres inacabades. Sap quins són el govern municipal aquests edificis? Per què l’Ajuntament no els ha adquirit per fer-hi pisos per a joves i persones amb necessitats?”

Finalment, s’ha reclamant al Govern Municipal que adquireixi edificis en construcció que porten anys aturats, com el de l’Avinguda Josep Puig i Cadafalch 195. “Aquest edifici porta més de 10 anys en construcció. Portem set anys demanant que l’Ajuntament l’adquireixi, l’acabi i que es destinin aquests habitatges a joves que vulguin emancipar-se i viure a Mataró o a persones amb problemes d’accés a l’habitatge. L’Ajuntament té recursos per fer-ho. És una qüestió de voluntat política i esperem que s’hi comprometin”. Ha sentenciat Camprobí.