El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Mataró insta el Govern a augmentar el nombre de policies locals, instal·lar càmeres de seguretat als carrers i acabar amb la marginalitat que sofreixen molts barris de la ciutat.

El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Mataró va presentar al passat ple municipal, corresponent al mes de maig, una pregunta sobre els fets ocorreguts en el barri de Rocafonda. Ciutadans exigeix al govern mesures concretes per solucionar el greu estat d’inseguretat que sofreix Mataró i espacialment aquest barri de la ciutat.

El regidor de la formació liberal, José Molero, va qualificar els fets de “extrema gravetat” i va criticar la “inoperància” del govern municipal. Va afirmar: “nosaltres portem molt temps cridant l’atenció sobre aquests casos, i se’ns ha acusat d’inventar-nos un problema o que l’estem magnificant per interès polític”.

En aquest sentit, Molero va exigir que s’incrementi la plantilla a 195 policies locals efectius, “ja que en l’actualitat, segons dades del govern, la plantilla mitjana efectiva ronda els 140 policies locals. Per tant, el dèficit ascendeix a uns 55 efectius policials”.

Així mateix, José Molero va demanar que s’instal·lin càmeres de seguretat per tota la ciutat, especialment en aquelles zones més conflictives. Així com que “s’utilitzin els estalvis de l’ajuntament per a invertir en economia productiva per a poder crear llocs de treball, i deixar de tenir barris marginals i tinguem uns barris dignes on als seus veïns no els faci por sortir al carrer i no hàgim de veure situacions tan vergonyoses com les viscudes la setmana passada”.