Des de Junts per Mataró entenen que els ocupants no estan legitimats per determinar l’ús d’aquest espai i consideren que la situació és conseqüència directa de la inacció municipal, la falta d’idees i de projecte del govern.

 

Com va fer fa uns dies Esquerra Republicana de Catalunya, el Grup Municipal de Junts per Mataró s’ha reunit amb representants del Sindicat de l’Habitatge, col·lectiu que ha ocupat recentment l’antiga escola Menéndez y Pelayo de la Ciutat.

Segons el grup de Junts, cal aclarir en quin estat es troba realment l’estructura de l’edifici. Atès que el Govern Municipal assegura que disposa d’informes que assenyalen que és ruïnós, mentre que els ocupants afirmen que professionals externs manifesten que el seu estat no comporta cap risc pals ocupants.

Els independentistes consideren que: “Aquesta ocupació no és una ocupació més. Ni els ocupants reclamen tenir dret a un habitatge digne, ni l’ocupat respon al clàssic perfil de propietari privat al que se li nega l’accés a l’habitatge de la seva titularitat. Ens trobem davant d’una ocupació d’un equipament comunitari per part del que podria ser un “moviment social”, amb un rerefons ideològic. Tanmateix, des de Junts per Mataró, entenem que aquest col·lectiu no està legitimat per determinar l’ús d’aquest espai.”

Així mateix, consideren que l’ocupació de l’escola és una conseqüència directa de la inacció municipal, la falta d’idees i de projecte del govern, que provoquen que una part de la ciutadania mostri el seu descontentament i el seu rebuig, ocupant un espai públic.

Per acabar, asseguren que: “El més llastimós de tot plegat, és que en comptes d’agafar el timó de la situació, sembla que el partit de govern ha entrat en la dinàmica d’acomplexar-se davant de qualsevol situació que requereix “un govern com cal”, i es dedica a fer tuits més propis de comentaris de barra de bar.”