És el segon any consecutiu que el centre ocupacional Pere Parera impulsa aquesta acció en el marc de la campanya mediambiental europea.  La jornada ha estat un èxit a nivell de participació, quadruplicant-se respecte de la primera edició. S’han recollit 76 bosses de plàstic, 15 voluminosos i 9 sacs de residus abocats il·legalment a la Riera d’Argentona.

Let’s Clean Up Europe és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. La campanya de l’any 2022, es realitzarà entre el 6 i el 8 de maig de 2022.

La iniciativa ha permès la neteja de residus de la Riera d’Argentona. Una acció que el centre ocupacional Pere Parera ja va impulsar l’any passat. Enguany, però, ha comptat amb la participació d’altres serveis de la Fundació el Maresme, com el centre ocupacional Can Targa i el Servei de Formació i Inserció – SEFI, i de dues entitats del territori amb les quals l’entitat hi treballa en xarxa: el Viver de Bell Lloc i l’IE Mar Mediterrània.

En total, hi han participat 130 persones i s’han recollit 76 bosses de plàstics i envasos, 15 voluminosos, 5 sacs de residus varis , 2 sacs de cartró i 2 sacs amb teixits, quadruplicant-se el nivell de participació i pràcticament triplicant-se el volum de residus recollits respecte de l’edició anterior.

La Paula, del centre ocupacional Pere Parera afirma que “no hem parat hem trobat molta brossa, i això em sembla molt malament”. La seva companya Clàudia fa una crida “tota aquesta brossa l’haurien de recollir les persones que la llencen, no nosaltres”.

En Josep Maria, del Servei de Formació i Inserció de la Fundació el Maresme, afirma que “el que ens ha impactat més és trobar-nos fins i tot una roda de pneumàtic, una bota… La gent hauria de ser responsable de les conseqüències que té per a l’entorn i per als demés, llençar un vidre, una burilla de tabac…”.