Una setmana després que el col·lectiu “La Teixidora”, nascut del Sindicat d’Habitatge de Mataró, ocupés l’edifici de l’antiga escola Menéndez y Pelayo, el Govern Municipal no s’hi ha reunit i qui sí que ho ha fet ha estat el grup d’Esquerra Republicana a Mataró.

 

El diumenge 1 de maig el Sindicat d’Habitatge de Mataró va fer públic el naixement de La Teixidora, un espai autogestionat al recinte de l’antiga escola Menéndez y Pelayo. El col·lectiu va anunciar la seva proposta de realitzar una sèrie d’activitats a l’equipament públic abandonat des de fa anys.

Aquesta setmana Esquerra Republicana de Mataró s’ha reunit amb el col·lectiu per tal de conèixer els projectes que volen impulsar i alhora interessar-se per la seva situació.

Les persones que han ocupat l’espai expliquen que els projectes neixen per donar resposta a algunes de les problemàtiques i necessitats de la ciutat, a través de la solidaritat veïnal, amb activitats com ara classes d’intercanvi d’idiomes, un banc d’aliments o espais per fer esport, entre d’altres. Els preocupa l’actitud del govern municipal que ha decidit no respondre a la demanda del col·lectiu de reunir-se per parlar.

Des d’Esquerra Republicana consideren que el Govern Municipal, format pel PSC i En Comú Podem, amb l’alcalde David Bote al davant, ha d’escoltar les peticions d’aquest i de tots els col·lectius o entitats que tenen idees i projectes pera  la ciutat. Per això insten el Govern Municipal a reunir-se amb La Teixidora i posen en valor les iniciatives impulsades per donar vida a un equipament en desús que han de repercutir positivament al barri, que arrossega una manca d’equipaments històrica.