L’emissora en línia Ràdio la Veu TV, amb l’objectiu de convertir-se a mig termini en cooperativa, signa el conveni per incorporar-se al projecte d’economia social del viver de Cafè de Mar.

L’Associació Radio La Voz de Cerdanyola, actualment “Ràdio La Veu TV”, va néixer fa cinc anys com un projecte cohesionador. D’aquells començaments conserva la vocació social, la il·lusió, el treball comunitari i els principis d’una associació sense afany de lucre.

En aquests cinc anys, el projecte inicial s’ha consolidat, ha crescut en continguts i col·laboradors, sempre des del voluntariat i la il·lusió. Inicialment, l’emissora en línia emetia des de la seu de l’associació de veïns del barri de Cerdanyola, posteriorment va ocupar un local al carrer Jocs Olímpics del mateix barri, espai que va deixar a causa de l’impossibilitat de trobar-se presencialment durant l’època més dura de la pandèmia. Ara, després d’uns mesos de compartir local amb una altra entitat, s’ha traslladat a l’emblemàtic edifici de Cafè de Mar, de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró (FUCM).

A l’actualitat, l’activitat de l’entitat es basa en el foment i difusió de la música, la cultura i la informació general en línia a través de l’emissora “Ràdio la Veu TV” (laveucdm.cat).  Així com l’edició, producció i difusió de material audiovisual.

La necessitat de ser creatius ha generat noves oportunitats com és la possibilitat de crear nous llocs de treball. Per aconseguir aquest objectiu, s’ha dissenyat un Pla d’Empresa amb la mirada posada a convertir-la, a mig termini, en una cooperativa de treball, així com separar el que és pròpiament la ràdio de la producció audiovisual i gestió de xarxes socials.

Ahir, la presidenta de l’entitat Marta Zamora, i la seva directora, Eva Sánchez, van participar a la signatura del conveni amb el president de la FUCM, Sergi Morales. A més de Ràdio la Veu TV, també s’ha incorporat al viver d’empreses l’entitat Aiguamoll Música, dedicada a la gestió, la comunicació i la producció d’esdeveniments culturals.

El viver de Cafè de Mar és un espai de trobada entre diferents iniciatives empresarials de l’economia social i té com a objectiu acollir els projectes en la seva fase inicial i contribuir a la generació de sinèrgies entre aquests. Actualment són part del viver d’empreses: Cooperativa Micaela, Coopit  i Meet and Map.