A la Junta de Portaveus celebrada aquest dilluns, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana va presentar una Declaració Institucional per aclarir els fets d’espionatge contra el moviment independentista català. Proposta que va rebre el vot en contra del Grup Socialista.

La Declaració Institucional fa referència a la notícia publicada per ‘The New Yorker’ on s’afirma que, a partir de la investigació de The Citizen Lab- University of Toronto (Canadà), polítics catalans, els seus advocats, periodistes i també familiars i amics, han estat víctimes del cas d’espionatge il·legal més massiu de la història.

Pels republicans, aquest espionatge il·legal s’emmarca dins el context general de repressió del moviment independentista que ja des d’abans i , sobretot, després del referèndum d’autodeterminació de Catalunya l’1 d’octubre de 2017. Esquerra Republicana considera que aquests fets són molt greus, ja que es tracta d’una persecució política i judicial de forma il·legal, que evidencia una mancança enorme de qualitat democràtica.

Per aquests motius no entenen que el Partit Socialista de Mataró voti en contra de la proposta, entenent que el Catalan Gate suposa una vulneració flagrant de la intimitat i la llibertat política i ideològica de tothom qui ha estat perseguit.

El portaveu d’ERC_MES, Francesc Teixidó, creu que aquesta actitud no és pròpia d’un partit que forma part de “el gobierno más progresista de la historia”, i malauradament ens trobem, de nou, davant una nova eina repressiva per part de l’Estat.