L’any 2021 van visitar el Maresme més d’un milió de turistes de proximitat, consolidant aquest perfil i superant els registres del 2019.

 

El Maresme té la capacitat de fidelitzar els turistes: un 60% de les persones que passen les seves vacances a la nostra comarca repeteixen en diverses ocasions, segons el Resum anual de dades 2021 de l’Activitat turística a l’Entorn de Barcelona elaborat pel Laboratori de Turisme Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona. Gairebé la meitat dels visitants que van venir l’any 2021 havien estat al Maresme quatre vegades, el que demostra la capacitat d’atracció de la comarca que fa que els turistes desitgin tornar.

A més, els turistes valoren el Maresme amb una nota de 8,4, un notable alt que situa la comarca com una de les millors qualificades.

L’informe també mostra que el turista de proximitat es consolida com el majoritari al Maresme, una tendència que es va iniciar al 2020 degut a la pandèmia i que s’ha mantingut l’any 2021. Gairebé 1.030.000 turistes domèstics es van allotjar a la comarca l’any passat, superant àmpliament els 465.000 del 2020 i, fins i tot, els 960.000 del 2019.

El nombre de pernoctacions del visitant català ha doblat les del 2020 i frega les del 2019. En canvi, el turista estranger no arriba a les xifres d’abans de la pandèmia, tot i superar en un 200% els registres del 2020. El pes del turista de proximitat és d’un 78,2%, molt superior al 21,8% de l’internacional.

El Maresme és la comarca de la província de Barcelona, sense tenir en compte la pròpia ciutat comtal, més escollida pels turistes. L’any 2021 va recaptar gairebé un milió d’euros en concepte de la taxa turística, el doble que l’any 2020, la més alta de totes les comarques barcelonines excepte Barcelona.