El partit taronja insta a la Generalitat a augmentar el nombre d’autobusos interurbans que uneixen Mataró amb Barcelona, proposa la millora de la infraestructura ferroviària, permetre la circulació a vehicles etiqueta 0 i als d’alta ocupació (VAO) pel carril BUS-TAXI de la zona del Túnel de Glòries.

 

El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Mataró ha presentat, per ser tractada en la Junta de Portaveus, una Declaració Institucional que busca solucionar els greus problemes de desplaçament a Barcelona que sofreixen els ciutadans de Mataró i El Maresme. Des de la formació liderada per Cristina Sancho han criticat les deficiències que sofreixen els mitjans de transport públics, assenyalant que “no podem oblidar que són molts els treballadors i estudiants de Mataró que es veuen obligats a utilitzar el mitjà de transport públic per a poder desplaçar-se fins a la capital catalana”.

En aquest sentit, des de Cs han criticat la greu situació que pateixen els trens de Rodalies i han explicat que “les nostres infraestructures ferroviàries en la costa del Maresme compten amb grans problemàtiques de funcionament, com poden ser les constants avaries que produeixen retards d’horaris que poden durar hores com va ocórrer dijous passat”. Així mateix, la formació liberal assenyala que “en aquests casos, els nostres ciutadans acudeixen a l’autobús com a única sortida, creant-se així cues interminables en les parades, abarrotant els autobusos o fins i tot havent de viatjar dempeus durant tot el trajecte”.

A més, Ciutadans també posa l’accent en el nou túnel de les Glòries, en sentit Llobregat. En aquesta cas, Sancho ha criticat que “aquest túnel també és un problema per a aquells veïns de Mataró que opten pel vehicle privat per a anar al treball o estudiar, ja que en ell es formen llargues retencions i embussos”.

És per tot això que el partit liberal demana instar a la Generalitat ha augmentar el nombre d’autobusos cap a Barcelona en hores punta, i al Govern d’Espanya a ampliar l’estació d’Arc del Triomf i estudiar el trasllat i/o ampliació de la línia fèrria de la costa cap a l’interior de la comarca.

En relació amb el túnel de les Glòries, Ciutadans proposa que es demani a la AMB permetre temporalment la circulació per la plaça de les Glòries, fins que no s’ampliï l’oferta de transport públic, als Vehicles d’Alta Ocupació (VAO) i d’etiqueta 0, i permetre l’ús de l’actual carril bus-taxi de Gran Via (entrada Glòries) a vehicles d’Alta Ocupació (VAO) i vehicles amb etiqueta 0.