El projecte s’ha presentat aquest dilluns, dia 11, amb el desembarcament al TecnoCampus de totes les autoritats implicades en la iniciativa, com ara la ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez, o el president de Renfe, Isaías Táboas, acompanyats de l’alcalde, David Bote.

Renfe, l’Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus col·laboren en aquesta iniciativa per desenvolupar solucions i projectes d’innovació ferroviària juntament amb membres de l’ecosistema innovador (startups), dins de les instal·lacions del TecnoCampus, per aprofitar i potenciar recursos empresarials, docents i metodològics, amb la finalitat d’establir el primer node de la xarxa Antena de TrenLab. L’espai on es durà a terme l’activitat s’habilitarà al llarg del 2022 en un local de 400 m2 situat en un dels edificis del parc tecnològic.

Amb les convocatòries que ja s’han desplegat fins al moment, s’han escollit 12 startups, o empreses emergents, del total de 900 iniciatives presentades. El plantejament és que el centre de Mataró funcioni com una prova pilot i sigui el primer punt d’una xarxa de centres d’innovació que s’instal·larien en diferents punts de l’estat. Un senyal, per la ministra, que es tracta d’un projecte consolidat i que cal portar a un segon nivell.

El Centre d’Innovació i Emprenedoria Antena Trenlab Renfe s’ubicarà a la primera planta de l’edifici 3 del Tecnocampus, en un espai de 400 metres quadrats que s’habilitarà al llarg del 2022. El mataroní Xavier Martín ha estat l’encarregat de projectar el disseny de l’espai.