El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Mataró ha presentat en el ple del mes d’abril un prec instant el govern de la ciutat a perdonar l’impost de l’IAE a l’oci nocturn “després de l’últim tancament total del sector, que va arribar el 23 de desembre de 2021, just abans de les festes de Nadal, i va seguir completament tancat fins al 14 febrer de 2022”.

La portaveu de la formació taronja, Cristina Sancho, ha explicat que “el sector de l’oci nocturn a Catalunya ha estat tancat pràcticament 20 dels últims 24 mesos per la pandèmia.

El sector calcula que ha perdut uns 6.000 milions d’euros a conseqüència de les restriccions imposades. Ramón Mas, secretari general del Gremi de discoteques de Barcelona, assenyala que el 30% de l’oci nocturn a Catalunya ha desaparegut o pot desaparèixer”.