La Fundació Iluro ha editat les bases de la 64a convocatòria del Premi Iluro, dotat amb 6.000 euros i la publicació de l’obra.
Com a les darreres edicions, a més de recerques específicament històriques, al certamen també s’hi poden presentar tota mena de treballs d’humanitats i ciències socials, tant de caràcter general com particular i tant d’un període determinat com de mirada transversal.

Enguany s’incorpora al jurat, com a ponent representant de l’àmbit de coneixement local i comarcal durant els pròxims sis anys, en substitució del Sr. Alexis Serrano Méndez, el Sr. Nicolau Guanyabens i Calvet.

Els treballs que optin al premi han de ser originals i inèdits, i no poden haver estat guardonats en cap altre certamen. Les obres es poden presentar fins al 15 de setembre del 2022 a la seu de la Fundació Iluro, i les bases completes es poden consultar al web www.premiluro.cat.

Amb la 64a convocatòria del premi, la Fundació Iluro vol continuar estimulant la recerca i difondre el coneixement sobre Mataró i el Maresme, seguint els valors fundacionals de l’entitat. El guardó va néixer el 1959, de la mà de l’Obra Social de la Caixa d’Estalvis de Mataró. El 2009, en fer cinquanta anys, després d’un llarg recorregut i de l’edició d’una setantena d’obres de gran pes acadèmic, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.