L’Ajuntament ha obert el termini per presentar les sol·licituds de parades de roses i llibres per Sant Jordi. Floristes i llibreters poden demanar ja les parades, entitats i escoles del 31 de març al 4 d’abril, i els particulars ho han de fer del 5 al 7 d’abril.

 

L’Ajuntament té en marxa la campanya de recollida de sol·licituds per instal·lar parades de venda de roses i llibres als carrers de Mataró durant la Diada de Sant Jordi. Els professionals han de fer el tràmit per Internet des del web municipal o presencialment al servei de Mobilitat; les entitats i escoles l’han de fer per Internet; i els particulars poden fer-ho per Internet, per telèfon al 010, o de manera presencial a les oficines d’atenció ciutadana de La Riera, Cerdanyola i Rocafonda.

Les parades podran realitzar l’activitat prevista el 23 d’abril de 9 a 21 h.

S’estableixen tres trams diferenciats en el calendari de presentació de sol·licituds. Així es dona prioritat als professionals per davant d’entitats i centres educatius, que a la vegada tenen prioritat davant les peticions dels particulars.

El tràmit per a titulars de floristeries o llibreries es va obrir dilluns 28. Poden instal·lar parades davant del seu establiment i en indrets que no afectin l’àrea d’influència d’altres professionals fins a un màxim de 5 per activitat econòmica. Els floristes també poden instal·lar una parada a la plaça de Santa Anna fins al límit de capacitat de l’espai, i les llibreries associades al Gremi de Llibreters de Catalunya en el marc de la Fira del Llibre de Sant Jordi organitzada per la Direcció de Promoció Econòmica (22 i 23 d’abril).

Des de dijous 31 a dilluns 4 d’abril podran demanar parades de venda de roses o llibres les entitats culturals, científiques o cíviques sense ànim de lucre amb seu a Mataró i que estiguin inscrites al registre municipal d’entitats –exclosos partits i sindicats– (una parada per entitat), els centres escolars (una parada de venda de roses per classe a nom d’un responsable del centre), i els escriptors, autors i editors per venda de llibres (una parada).

Per últim, el dimarts 5 s’obre el termini per als particulars en general, que han d’estar empadronats a Mataró i només poden demanar una parada per domicili. Les parades per als particulars estan limitades a 100 i s’adjudicaran per ordre de presentació de la sol·licitud dins el termini establert, fins dijous 7 d’abril.

L’horari de presentació de sol·licituds per Internet comença, per a cada tram, a les 8.30 h del primer dia. Després d’omplir les dades personals, el sol·licitant pot triar sobre el plànol de la ciutat la ubicació que li interessi per instal·lar la parada, tenint en compte que hi ha diferents zones d’exclusió, i indicar els m² que ocuparà.