L’auditori del TecnoCampus acollirà dijous 24 de març, a les 19 h, l’acte d’inici del procés de reflexió “Mataró Agenda Urbana 2030”. Es vol comptar amb la ciutadania perquè entre tots i totes “Decidim avui la ciutat de demà”.

 

Durant l’acte es comptarà amb la participació dels 5 comissionats. Persones expertes en diferents àmbits estratègics que han d’acompanyar la ciutadania en el procés de definició de reptes estratègics i el procés de participació que consistirà en un seguit de fòrums i debats durant el mes d’abril, maig i juny.

Avui s’ha presentat la metodologia participativa del procés de reflexió estratègica “Mataró Agenda Urbana 2030”. Un procés que ara s’obre a tota la ciutadania amb un acte que se celebrarà el dijous 24 de març, a les 19 h, a l’auditori del TecnoCampus.

Es presentaran els 4 àmbits principals i els 2 transversals al voltant del quals s’articula el procés de reflexió. Aquests àmbits compten amb comissionats experts en les matèries així com amb representants associats:

-Ciutat Pròspera: Pere Merino com a comissionat i el portaveu de Junts per Mataró, Alfons Canela, com a representant associat.

-Ciutat Inclusiva: el consultor social Fernando Fantova comptarà amb el portaveu d’En Comú Podem, Sergi Morales per aquest àmbit.

-Ciutat Resilient: la doctora en arquitectura Míriam Garcia tindrà al seu equip el regidor de Presidència, Miquel Àngel Vadell.

-Ciutat Ecològica i Saludable: l’especialista en salut pública Carolyn Daher farà tàndem amb el portaveu d’ERC, Francesc Teixidó.

Com a àmbits transversals hi ha Ciutat Intel·ligent i Ciutat Connectada que compta amb Jordi Marín com a comissionat i el regidor d’Estratègia Agenda Urbana –Mataró 2030, Dani Hurtado.

Aquests comissionats permetran identificar quins són els reptes globals als quals s’ha de donar resposta les ciutats en un mig i llarg termini. També es proposa una governança política compartida que vagi més enllà dels cicles de mandat, ja que l’horitzó és el 2030.

L’acte també serà el moment de concretar la forma de participació de la ciutadania en els debats, fòrums i activitats complementàries. Es farà públic el web del procés de reflexió i clourà l’acte l’alcalde de Mataró, David Bote.