El nou parc, de 12.000 m2, s’ha creat en forma de graderia i mirador amb vistes privilegiades cap al turó de Cerdanyola, Argentona i el sector del Sorrall. El dipòsit, en funcionament des del 8 de març, és el tercer més gran que té la ciutat i permet augmentar les reserves d’aigua i millorar la gestió del subministrament a Mataró.

 

El dipòsit de Bellavista està situat a la ronda del mateix nom. Té dos vasos amb una capacitat de 6.677 m3, l’equivalent a 2,6 piscines olímpiques. Dues grans conduccions o artèries subministren l’aigua des del dipòsit als barris de Pla d’en Boet i part de l’Eixample: en total 11,1 km de canonades de prop de 400 mm de diàmetre.


El dipòsit és una infraestructura semisoterrada que ha quedat integrada en l’entorn mitjançant la urbanització del parc dels Garrofers per minimitzar l’impacte visual. El parc es configura en una zona de grades i mirador a la part de dalt i diferents terrasses amb recorreguts que conviden al passeig i 5.000 m2 de plantes de tipus mediterrani i arbres que es regaran amb aigua pròpia.

La inversió total en l’obra del dipòsit i les artèries de subministrament, el parc i la reordenació de la ronda de Bellavista ha estat d’uns 8 milions d’euros i ha anat a càrrec d’Aigües de Mataró.