Del 17 de març al 24 d’abril, els ciutadans i ciutadanes de Mataró tenen l’oportunitat de conèixer. A l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro, la feina que durant 40 anys ha fet l’Agrupació Arrels a la ciutat.

 

L’any 1981 es va fundar a Mataró l’Agrupament Escolta Arrels, motiu pel qual l’Agrupament celebra enguany el seus 40 anys d’història. Un dels actes principals que es duran a terme serà una exposició que recollirà records personals i col·lectius que s’han anat guardant durant tot aquest temps.

Es tracta d’una exposició perquè totes les persones que n’han format –i en formen– part puguin fer un viatge nostàlgic i alhora retre un petit homenatge a l’Agrupament. Els organitzadors volen que es mantingui viu el record de totes les vivències. D’altra banda, és una exposició que també està dirigida a aquelles persones que no tenen cap vincle amb el Cau, però que estan interessades a conèixer la tasca d’educació en el lleure. Grans i petits estan convidats a gaudir d’una visita única i a transportar-se als orígens de l’Agrupament, però també al seu present i futur.

L’exposició serà molt interactiva. Tots els elements presents (ja siguin fotografies, objectes o documents) aniran acompanyats de textos amb una breu explicació. Hi haurà codis QR que permetran al visitant tenir accés a un vídeo/àudio amb més informació i records visuals de la història de l’Agrupament. No obstant això, si una cosa caracteritza el Cau, és la seva voluntat de fer servei i d’arremangar-se si cal. Per aquest motiu, també hi haurà zones participatives en què el visitant s’haurà d’arremangar, si vol, per deixar un trosset seu per a la història del Cau.

Així doncs, l’exposició pretén apropar l’escoltisme a la ciutat de Mataró des d’una perspectiva més dinàmica i a través dels ulls de l’Agrupament Escolta Arrels. Una visita que vol fer reviure experiències que molts encara recordaran.

L’exposició es podrà visitar a l’Ateneu Centre Cultural de Mataró de la Fundació Iluro (Espai Expositiu – La Riera 92 / Bonaire 3) des del 17 de març al 24 d’abril.